Harold Bekkering

Hoogleraar Cognitieve Psychologie

Workshop

Meer info

Bio

Prof. Harold Bekkering is sinds 2002 hoogleraar Psychologie aan de Radboud Universiteit. Hij is één van de oprichters van het huidige Donders Instituut en bestuurslid sindsdien. Zijn hoofdonderwerp is menselijk leren, zie ook het boek  De Lerende Mens,  en hij probeert met zijn onderzoeksgroep te ontrafelen hoe (sociaal) leren in de hersenen tot stand komt. Zijn hoofddoel is het efficiënter maken van cognitief leren om juist meer tijd vrij te maken voor sociale interacties en creativiteit in de klas. In 2016 werd Bekkering benoemd tot lid van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen.

Downloads

Nog geen downloads beschikbaar

Publicaties

  • Ondobaka, S., de Lange, F.P., Newman-Norlund, R.D., Wiemers, M., & Bekkering, H. (2012). Interplay between action and movement intentions during social interaction. Psychological Science, 23(1), 30-5.
  • Adank P, Hagoort P, Bekkering H. (2010). Imitation improves language comprehension. Psychological Science, 1, 21(12), 1903-9.
  • Schie, van, H.T., Mars, R.B., Coles, M.G.H., & Bekkering, H. (2004). Modulation of activity in medial frontal and motor cortices during error observation. Nature Neuroscience, 7, 549-54.
  • van Elk, M., van Schie, H.T., Hunnius, S., Vesper, C. & Bekkering, H. (2008). You’ll never crawl alone: Neurophysiological evidence for experience-dependent motor resonance in infancy. Neuroimage, 43(4), 808-14.

Archief

Amsterdam 2017

Persoonlijk leren: een uitdaging voor onderwijs?

Persoonlijk leren is de nieuwe trend in onderwijsland. Het gaat over aanpassen aan het niveau, de leerstijl en de interesses van de leerling. In deze workshop bespreek ik graag met u een diepere uitdaging van persoonlijk leren; hoe kunnen we aansluiten bij het al geleerde? Ik zal voorbeelden van taal en dyslexie, en rekenen en dyscalculie voorleggen om de uitdaging duidelijk te maken. Leren bouwt nu eenmaal voort op het al eerder geleerde. Het blootleggen van bestaande kennis zie ik als de belangrijkste uitdaging van persoonlijk leren.