Kim Schildkamp

Datateam Universiteit Twente

Workshop

Binnenkort beschikbaar

Meer info

Bio

Dr. Kim Schildkamp is universitair hoofddocent bij de lerarenopleiding ELAN van de Universiteit Twente.  Het onderzoek van Kim richt zich op datagebruik en formatief toetsen. Ze heeft verschillende prijzen gewonnen voor haar werk, waaronder voor haar werk rondom de datateam® methode. Deze interventie heeft Kim ontwikkeld en uitgebreid onderzocht. Het boek hierover, getiteld “De datateam® methode: Een concrete aanpak voor onderwijsverbetering”, is verschenen in het Nederlands en Zweeds en komt volgend jaar ook in het Engels uit. Kim is de oprichter en de voorzitter van het ICSEI (International Congress on School Effectiveness and Improvement) data use netwerk.

Downloads

Archief

Amsterdam 2017

De datateam® methode: Van boeiend onderzoek naar beter onderwijs

Iedere dag worden er in het onderwijs vele beslissingen genomen. Het gebruiken van data, zoals toetsresultaten, lesobservaties en vragenlijsten, kan helpen bij het nemen van deze beslissingen.

Deze sessie richt zich op de datateam® methode. Een datateam doet grondig onderzoek naar problemen, zoals tegenvallende prestaties, op basis van data. Op basis van deze data worden mythes in de onderwijsorganisatie over de oorzaken van een probleem ontkracht, en de werkelijke oorzaken van een probleem achterhaald.  Vervolgens kan een team op basis van data maatregelen implementeren om hun probleem op te lossen en kwaliteit van onderwijs te verbeteren. Tijdens deze sessie gaan we in op de methode, de onderzoeksresultaten en gaat u zelf aan de slag als datateam.