Mirjam Keyser

Mirjam Keyser

Leerkracht, bestuurder BAB
Linda Litjens

Linda Litjens

Leerkracht, BAB-lid
Gijs de Groot

Gijs de Groot

Leerkracht, BAB-lid

Workshop

De positionering van de academische leerkracht in het basisonderwijs

Academische leerkrachten staan volop in de belangstelling. Door hun capaciteiten, vaardigheden en vooropleiding kunnen zij namelijk van grote meerwaarde zijn voor het onderwijs. Maar wat heeft deze leerkracht te bieden en waarin ligt het onderscheidend vermogen? Welke kwaliteiten kunnen op een positieve manier worden ingezet in het team en bij besturen om het onderwijs in Nederland te verbeteren?  En wat hebben academische leerkrachten nodig om werkzaam te blijven en de meerwaarde te kunnen waarborgen in de toekomst?

In deze workshop willen we met elkaar nadenken over de positionering en meerwaarde van de academische leerkracht in het basisonderwijs. ‘Good practices’ worden uitgebreid besproken: voorbeelden van (positieve) ervaringen waarin academische leerkrachten goed tot hun recht komen en waarin kwaliteiten op een waardevolle manier ingezet worden. Bestuurders, schoolleiders en academische leerkrachten krijgen een podium om hun verhaal vanuit de praktijk te vertellen. Deelnemers worden zich daardoor bewust van de positionering van academici in het basisonderwijs en welke meerwaarde zij kunnen bieden aan het team, de school en/of het bestuur.

Meer info

Bio

Mirjam Keyser is in 2013 afgestudeerd aan de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs in Nijmegen. Daarna heeft zij haar master Onderwijskunde gehaald. Met drie oud-klasgenoten heeft Mirjam haar eigen bedrijf ‘Mes en vork – voeding voor onderwijs’ opgezet. Naast haar eigen bedrijf werkt Mirjam als groepsleerkracht.

Linda Litjens is academische leerkracht bij de Katholieke Scholenstichting Utrecht. Vanaf september 2017 werkt zij, naast haar baan als leerkracht, mee aan het landelijke traject van curriculumvernieuwing in het PO en VO van Curriculum.nu. Zij is actief lid bij de Beroepsvereniging Academici Basisonderwijs en zet zich daarmee in voor de positionering van deze beroepsgroep.

Gijs de Groot – Als academische leerkracht coach ik leerkrachtenteams op het geven van lessen met coöperatieve werkvormen. Tijdens zijn opleiding heb ik onderzoek gedaan naar de implementatie van coöperatief leren, en het is fantastisch om deze theoretische kennis te gebruiken in de praktijk ter verbetering van het onderwijs”. Gijs is leerkracht van groep 7/8 van CBS De Rietzanger in Eeldepaterswolde. Hij is actief lid bij de Beroepsvereniging Academici Basisonderwijs en zet zich daarmee in voor de positionering van deze beroepsgroep.

Downloads

Nog geen downloads beschikbaar