de researchED Nederland Podcast afl. 6

met Naomi Smits & Esther Stol

09/06/2021

Audioversie:

In deze podcast

In de zesde aflevering van De researchED Nederland Podcast zijn twee leerkrachten primair onderwijs te gast. Naomi Smits (groep 8 ) en Esther Stol (groep 4) gaan in op het voorstel van Adriaan van Dis om een ‘leesknokploeg’ op te zetten en zo de liefde voor lezen weer aan te wakkeren. Op hun eigen school werkten ze de leesmethodes hun klas uit en brachten ze jeugdliteratuur ervoor terug. Hoe krijgen we de liefde voor boeken terug voor onze leerlingen én onze (toekomstige) collega-leraren?

Tishauser Tip

Hilde Kooiker-den Boer en Jacqueline Evers-Vermeul – Wetenschap & Technologie als vruchtbare bodem voor lees- en schrijfonderwijs

Karin Versloot en Liz Bunte – Close Reading in het voortgezet onderwijs

Margreet Mulder – Goed leren schrijven en debatteren om te kunnen lezen

Ga naar de bovenkant