Sample Page2019-09-27T17:17:03+02:00

Ontmoet een Onderzoeker

Regionale researchED-evenementen

ResearchED Nederland gaat in samenwerking met de PO-raad en het NRO, 5 regionale researchED-congressen organiseren. 

Als u nu een toegangsbewijs aanschaft, dan krijgt u recht op digitale toegang tot het evenement. Het ticket is al beschikbaar vanaf € 1,- !

researchED-evenementen terugkijken

Kijk hier de (regionale) researchED-evenementen terug.

Blog

Hoge kwaliteit internationale (blog)artikelen, vakkundig vertaald naar het Nederlands en de Nederlandse context.

Inspirerend

Een dag waar onderzoek en praktijk samenkomen en je vol informatie en inspiratie weer weggaat.

Wat is researchED?

researchED is een ‘grassroots’ beweging gestart door Tom Bennett voor en door docenten met als doel de kloof tussen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk te dichten en pseudowetenschap tegen te gaan.

researchED congressen zijn wereldwijd meerdere malen georganiseerd in o.a. London, Sydney en New York. Op 30 januari 2016 werd researchED voor het eerst georganiseerd in Amsterdam!

Kijk voor alle informatie over researchED en aankomende evenementen op researchED.org.uk.

Evidence-informed onderwijs

Alles werkt ergens, niets werkt overal. Het is ons doel om docenten en schoolleiders de tools te bieden om het leren in hun klas te verbeteren zonder fratsen of rages.

  • De nieuwste inzichten – we zijn altijd op zoek naar het nieuwste onderzoek

  • Variatie – we hebben voor elk wat wils op onze evenementen

  • Mensen voor winst – we houden onze tarieven zo laag mogelijk

We willen voorkomen dat wetenschappelijk onderzoek in tijdschriften terecht komt die alleen door een beperkt aantal academici worden gelezen. We willen bevindingen vertalen in gewone taal die leraren aanspreekt. We gezamenlijk enkele onderwijssmythes kraken en het leren in de klas verbeteren met waardevolle aanpakken.

Onze waarden

De onderzoekswijsheid van leraren vergroten, zodat zij over de kritische vaardigheden beschikken die nodig zijn om de kwaliteit van het onderzoek dat ze tegenkomen, uit te dagen en te begrijpen.
Zoveel mogelijk partijen die te maken hebben met onderwijsonderzoek bij elkaar brengen – bijvoorbeeld leraren, academici, onderzoekers, beleidsmakers, lerarenopleiders – met het doel om ​​positieve relaties op te bouwen zodat multidisciplinaire expertise met elkaar in verband wordt gebracht
Het bevorderen van de samenwerking tussen de gebruikers van onderzoek en onderzoekers, zodat docenten meer betrokken raken bij de vragen die gesteld worden voor onderzoek om te beantwoorden, de gegevens die in dat proces worden gegenereerd en bij het beschouwen van de betekenis van die gegevens.
Leraren helpen zo veel mogelijk op de hoogte te blijven van belangrijke belemmeringen – bijv. vooroordelen – in hun eigen inzichten in leren en onderwijs, en hen in staat stellen de beste methoden voor empirisch onderzoek en analyse op die gebieden te vinden.
Waar mogelijk onderzoek bevorderen van elke discipline waarvan is aangetoond dat deze een significante impact heeft op het onderwijs; onderzoek uitdagen waarvan de robuustheid onvoldoende is, of waarvan is aangetoond dat het gebaseerd is op twijfelachtige methodieken.
Verkennen ‘wat werkt’ op het gebied van onderwijs, en de betekenis van deze concepten voor de praktijk onderzoeken; de beperkingen van wetenschappelijk onderzoek onder ogen zien, maar ook de kansen die het biedt.

researchED Nieuws

Onderzoek, cognitieve psychologie, onderwijs mythes, en meer!

Meer researchED direct naar je inbox?

Blijf op de hoogte van onder andere sprekers, workshops, ticketverkoop en nieuwe blogposts.

Ga naar de bovenkant