Project omschrijving

Alderik Visser

Curriculumontwikkelaar bij SLO

Evenement

Nederland 2022
Huidige sessie
Sessiearchief
bio

MATERIALEN

Nog geen materialen beschikbaar.

SESSIE

  • 22 juni

  • Corlaer College, Nijkerk

Burgerschap in het curriculum

Sinds 1 augustus 2021 is de herziene wet burgerschapsvorming van kracht. In dat verband ontwikkelde SLO een handreiking én een praktische tool voor docenten op alle schooltypen. Je kunt daar een check mee doen: wat doen we eigenlijk al aan burgerschap aan school? Maar ook kun je er het gesprek mee aangaan over jullie schoolvisie, en over de manieren om die in de lessen concreet tot uitdrukking te brengen.
In de workshop lichten we de handreiking en de burgerschapskaarten, zoals de ontwikkeltool heet, kort toe. Daarna nemen we ruim de tijd om praktisch aan de slag te gaan: het genereren van ideeën voor burgerschap als geïntegreerd deel van je schoolcurriculum. Met die ervaring kun je de maandag na ResearchEd direct met je collega’s aan de slag om de burgerschapsopdracht vorm te geven op een manier die past bij jouw school en jouw leerlingen – en ook nog eens ‘inspectie-proof’ is.

SESSIEARCHIEF

Nog geen sessies in het archief.

BIO

Historicus en onderwijskundige; gaf 20 jaar les in geschiedenis, filosofie en andere mens- en maatschappijvakken; werkt nu bij SLO als curriculumontwikkelaar voor o.a. geschiedenis en filosofie (vo bovenbouw) en burgerschap in het funderend onderwijs.