Project omschrijving

Cobie Jeanne Poppinga

Onderzoeker Lifelong Learning, Rijksuniversiteit Groningen

Evenement

Nederland 2022
Huidige sessie
Sessiearchief
bio

MATERIALEN

Nog geen materialen beschikbaar.

SESSIE

  • zaterdag 18 juni

  • Corlaer College, Nijkerk

‘Practice- informed evidence’ of ‘evidence- informed practice’ in praktische samenwerkingsprojecten – aan welke kant van de kloof sta jij?

In het mbo en hbo worden studenten opgeleid voor de praktijk. In de huidige dynamische arbeidsmarkt, wordt het door globalisering en digitalisering steeds belangrijker om onderwijs goed aan te laten sluiten op de eisen die worden gesteld aan toekomstige werknemers. Dit vraagt van de onderwijs- en bedrijfspraktijk om een nauwere en vooral ook meer innovatieve samenwerking.

Met praktijkonderzoek sluiten wij hierbij aan vanuit een sociaal constructivistische invalshoek. Als (praktijk)onderzoekers hebben wij de afgelopen jaren in de projecten Toekomstbestendig Technisch Vakmanschap, Fieldlab Practice en Leven lang leren bedrijven onderzoekservaringen opgedaan in dergelijke samenwerkingsverbanden. Wij willen jullie in deze workshop uitdagen om na te denken over wat evidence- informed practice danwel practice informed evidence kan betekenen voor de complexe praktijken waarin jullie werkzaam zijn/ onderzoek doen.

De sessie wordt gegeven door Cobie Jeanne Poppinga en Maaike Smulders.

SESSIEARCHIEF

Nog geen sessies in het archief.

BIO

Cobie Jeanne Poppinga werkt als onderzoekster bij de onderzoeksgroep lifelong learning and social intervention aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een masteronderzoek naar ‘de werknemer van de toekomst ‘in de technische sector is zij voor de Rijksuniversiteit Groningen gaan werken. Nu is zij al 2 jaar verbonden aan het onderzoeksproject Leven lang leren bedrijven en doet zij tussen- en eindevaluatie naar het RIF-programma Fieldlab Practice.