Kirsten Cuppen

Docent Loopbaanbegeleiding en Nederlands & mentor, ROC Tilburg

Evenement

MATERIALEN

Presentatie bij sessie “Het talentenpaspoort”:

SESSIE

Geen huidige sessie.

SESSIE ARCHIEF

Talentenpaspoort

Tegenwoordig selecteren bedrijven, zoals Google en Microsoft, steeds vaker op basis van skills en steeds minder op cijferlijsten. Daarnaast is het onderwijs vaak nog gericht op wat iemand niet kan, in plaats van wat iemand wel kan. Het Talentenpaspoort is de oplossing hiervoor. Het is een digitaal groeidocument waar studenten zelf eigenaar van zijn en wat bijdraagt aan zelfvertrouwen, kritisch denken, leven lang ontwikkelen en helpt tegen kansenongelijkheid en stagediscriminatie. Het past bij de school van de toekomst en het vraagt aan docenten om op een andere manier naar hun studenten te kijken en de leerlingen/studenten te helpen en begeleiden bij dit proces. Het helpt studenten om een betere keuze te maken voor hun stage en voor een betere match op de arbeidsmarkt.

Tijdens deze presentatie wordt gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden en ervaringen, van zowel studenten, docenten, beleidsmakers en zelfs minister van Engelshoven.

Deze presentatie wordt gegeven door Kirsten Cuppen en Kirsten Mauer.

BIO

Nadat ik vroeger veel kritiek had op mijn eigen docenten en mij ooit eens is verteld door een docent dat ik nooit wat zou bereiken in mijn leven, besloot ik dat ik docent wilde worden en het beter wilde doen. Na 8 jaar gewerkt te hebben in het basisonderwijs en 2 jaar binnen het voortgezet onderwijs, ben ik sinds 5 jaar werkzaam op het mbo. Hier geef ik Loopbaanbegeleiding en Nederlands en ben ik mentor van een bol en een bbl klas.

Ik ben mbo-docent van het jaar 2021 geworden en sta in de top 50 van de Global Teacher Prize 2021.
Het Talentenpaspoort en mijn bijbehorende visie op onderwijs hebben hierin een belangrijke rol gespeeld.