Stefanie van Nes

Senior projectleider, VO-raad

Evenement

MATERIALEN

2022

Presentatie bij de sessie “Zelf onderzoek doen in de school”.

Aanpak schoolontwikkeling:
Aan-de-slag-met-Schoolontwikkeling-web.pdf

flowchart onderzoeksinstrumenten:
zelf-aan-de-slag-met-onderzoek

Video: Praktisch aan de slag met onderzoeksinstrumenten

Den Bosch 2020

SESSIE

Er is geen huidige sessie.

SESSIEARCHIEF

Zelf onderzoek doen in de school

Hoe weet je zeker of ontwikkelingen in de klas het gewenste effect hebben? En hoe weet je wat leerlingen vinden van jouw (nieuwe) aanpak? Met behulp van onderzoeksinstrumenten kun je veranderingen zelf monitoren en evalueren. Dit helpt bij het maken van goed onderbouwde en doordachte keuzes in je onderwijs en het ontwikkelproces op school. In deze workshop geven we inspirerende voorbeelden van leraren en gaan we praktisch aan de slag met onderzoeksinstrumenten.

Deze sessie wordt gegeven door Stefanie van Nes Maarten de Geus, Anne Suijdendorp en Christel Gilsing..

Praktisch aan de slag met onderzoeksinstrumenten

Samen met Luuk Reinders

Hoe weet je zeker of nieuwe ontwikkelingen in de klas het gewenste effect hebben? En hoe weet je wat leerlingen vinden van deze nieuwe aanpak? Met behulp van onderzoeksinstrumenten kun je veranderingen evalueren. Dit helpt bij het maken van goed onderbouwde en doordachte keuzes in het ontwikkelproces. In deze workshop geven we een aantal inspirerende voorbeelden van leraren en gaan we praktisch aan de slag met onderzoeksinstrumenten.

BIO

Stefanie van Nes is als projectleider binnen het programma Voortgezet Leren betrokken bij onderzoek en kennisgedreven werken.
Voortgezet Leren ondersteunt scholen bij het duurzaam en integraal ontwikkelen van onderwijsinhoud en schoolorganisatie. Onderdeel van dit programma is het stimuleren van kennisgedreven werken en een lerende cultuur in de school, dit doen we bijvoorbeeld door het beschikbaar stellen van onderzoeksinstrumenten. Voortgezet Leren is een programma van de VO-raad.