Trainer & adviseur
Toetsrevolutie

Valentina Devid

Valentina Devid is voormalig docent geschiedenis, en werkte als hoofddocent in het hoger onderwijs. Ze schreef het boek formatief handelen: van instrument naar ontwerp. Samen met René Kneyber & Flemming van de Graaf maakt ze met veel plezier de LLEARN Podcast. Tegenwoordig is ze fulltime trainer en adviseur bij Toetsrevolutie.

Expertise: Formatief handelen

Sessiearchief

,

Omschrijving

Het is een veelgehoorde klacht bij docenten: Leerlingen of studenten hangen achterover, doen niet mee tijdens de instructie of de les, de docent doet veel te veel werk. Het zweet staat op de verkeerde rug! Dat moet natuurlijk anders, maar alleen de leerling of de student in de denk- of actiestand krijgen is niet genoeg. In deze workshop gaan we daarom ook in op de vraag: waar wil je dat je leerlingen of studenten over nadenken? En hoe krijg je dat voor elkaar?

,

Omschrijving

Formatief handelen wordt gemakkelijk gezien als het gebruik van losse tools, zoals het inzetten van een Kahoot of een werkvorm met wisbordjes. Dit is echter onterecht. Formatief handelen komt pas echt tot zijn recht binnen een samenhangend onderwijsontwerp. René Kneyber & Valentina Devid laten zien hoe je van ontwerp naar instrument kunt gaan en waarom dit de basis moet vormen van professionalisering rond dit onderwerp.

Deze sessie wordt gegeven door René Kneyber en Valentina Devid.

Link naar boek

,

Omschrijving

Formatief toetsen is in veel landen allang een begrip, maar in Nederland en Vlaanderen een relatief nieuw verschijnsel. Maar ondanks dat bijv. in Engeland het begrip al een tijdje rondwaart is de implementatie hiervan daar nog niet geslaagd. Een van de lessen die we kunnen leren uit contexten zoals Zweden of Engeland is dat het begrip ‘formatief toetsen’ verwarrend is voor leraren. Om dit op te lossen heeft RenĂ© Kneyber gewerkt aan een nieuw model voor formatief toetsen (geheten ‘formatief handelen’). In deze workshop bespreekt de theorie en de praktijk van dit model.

,

Omschrijving

Over feedback bestaan heel wat misvattingen. Deze misvattingen zorgen ervoor dat leraren met de beste bedoelingen veel te veel tijd stoppen in iets wat te weinig oplevert. In deze sessie bespreekt René Kneyber, trainer en adviseur bij Toetsrevolutie en lid van de Onderwijsraad, de nieuwste wetenschappelijke inzichten over feedback, en hoe je met minder werk meer resultaat kunt behalen.

Podcast

Ga naar de bovenkant