Onderwijsconferentie Rotterdam 2024

14 + 15 Nov

Ontdek, inspireer en verbind!  

Informatie sessies/sprekers

Wij zullen dagelijks meer sessies toevoegen aan onderstaand overzicht. Houd daarom deze pagina in de gaten en krijg een steeds beter beeld bij de volledige inhoud van de Onderwijsconferentie Rotterdam.

In het kort: Veelal wordt van toetsing gezegd dat het bijdraagt aan kansengelijkheid. Dat hier het nodig op af te dingen is, staat centraal in deze workshop.
In het kort: Ontdek de resultaten van het project "Slimmer Organiseren" in Rotterdam, met innovatieve manieren om het onderwijs beter te organiseren en leraren te behouden. Leer hoe samenwerking, vakspecialisten en flexibele werkdagen bijdragen aan hogere onderwijskwaliteit en meer tevredenheid onder leraren.
In het kort: In deze sessie presenteren we de lessen die we hebben geleerd uit ons project, waarin vijf ontwerpteams van leraren van verschillende scholen intensief hebben gewerkt aan concrete praktijkgerichte oplossingen voor het bevorderen van zelfregulerend leren bij leerlingen
In het kort: Het digitale zelfevaluatie-instrument 'Pedagogische praktijk in Beeld (PiB)' helpt professionals in de kinderopvang en de onderbouw van het primair onderwijs kritisch naar de eigen pedagogisch-didactische kwaliteit kijken. Een nieuw perspectief op de doorgaande lijn.
In het kort: Onderwijs lijdt aan verzelving. Alles draait om ik-de-leerling. Een pleidooi voor onderwijs dat tégendraait, dat draait om verantwoordelijk worden.
In het kort: Om de uitdagingen in het onderwijs het hoofd te bieden, moet je als collectief aan de slag!
Een initiatief van
In samenwerking met de Rotterdamse schoolbesturen en samenwerkingsverbanden
Powered by