OCW Dichtbij – Masterplan basisvaardigheden

Een goede basis voor een betere kans

OCW Dichtbij-conferentie Groningen

Nog niet ingeschreven?

Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie.

Programma

13.00u – 13.30u

Inloop + informatiemarkt

13.30u –14.15u

Opening + Keynote door Pedro De Bruyckere

14.30u – 15.30u

Ronde 1 met keuzesessies

15.30u – 16.00u

Pauze + informatiemarkt

16.00u – 17.00u

Ronde 2 met keuzesessies

17.00u – 18.00u

Pauze + diner + informatiemarkt + woordje OCW

18.00u – 19.00u

Ronde 3 met keuzesessies

19.00 – 19.30u

Afsluitende borrel

Nog niet ingeschreven?

De OCW Dichtbij-conferenties kennen alle vier eenzelfde opzet. We starten om 13.30 uur in de middag en openen met een plenaire keynote. Op 23 mei in Groningen verzorgt Pedro De Bruyckere deze keynote.

Plenaire opening
Pedro De Bruyckere is pedagoog en onderzoeker aan de Universiteit van Utrecht. Hij leidt met Leerpunt de Vlaamse evenknie van het NRO. Als spreker weet hij als geen ander op een inspirerende manier kennis en expertise uit het onderwijsonderzoek te verbinden aan de praktijk van alledag op onze scholen. Daarnaast is hij bekend als (co-)auteur van verschillende boeken over onderwijs en jongeren, zoals ‘Jongens zijn Slimmer dan Meisjes’, ‘Bijna alles wat je moet weten over Psychologie’, ‘Klaskit’ en het onlangs verschenen ‘Waarom moet mijn kind eigenlijk naar school’?

Keuzesessies
Na deze plenaire keynote maakt u als bezoeker steeds een keuze uit een aantal sessies in drie opeenvolgende rondes. Thema’s die hier aan bod komen zijn uiteraard de vier basisvaardigheden (taal, rekenen-wiskunde, burgerschap, digitale geletterdheid), maar ook overkoepelende thema’s zoals evidence-informed werken, het jonge kind, werken aan onderwijsverbetering, hoge verwachtingen en meertaligheid. Ook richten we samen met scholen podiumsessies in, waar andere scholen uit het primair en voortgezet onderwijs hun verbetertrajecten aan u presenteren.

Alle informatie rondom sprekers, sessies en onderwerpen die aan bod gaan komen tijdens deze conferentie verzamelen we op deze webpagina.

In samenwerking met researchED Nederland