researchED Nederland

Where research meets education

Het onderwijscongres van het jaar

Een dag waar onderzoek en praktijk samenkomen en je vol informatie en inspiratie weer weggaat.

Erik Ex
Erik Ex
Trouw, maart 2023
Lees verder
“researchED-conferentie is een soort Lowlands voor leraren. .... Maar zonder de wetenschap, en plekken als researchED, zou ik niet ver komen.”
Marca Geeraets
Marca Geeraets
@mhwgeeraets
Lees verder
“researchED Nederland is echt met stip het #beste jaarlijkse #evidence-informed #onderwijscongres. ‘#Watwerkt en #watwerktniet’ concreet toegelicht. Echt top.”
Marita Eskes
Marita Eskes
@MaritaEskes
Lees verder
Het was wederom een geweldige editie! #rEDNL23 was een geslaagd, inhoudelijk sterk onderwijsfeest! 🖤 Veel dank @JanvandeVen81 , @JanTishauser , Nils Tishauser en het hele team voor jullie inzet, de organisatie en het mooie programma! ✨ Tot volgend jaar, op naar #rEDNL24 😉
Maike Douglas
Maike Douglas
@JufMaike
Lees verder
Wat een geweldige dag had ik op @researchED_NL ! M’n praatje alleen. (H)eerlijke gesprekken in het zonnetje, bij de lunch en na afloop. Mooie sessies. En de mensen die ik niet sprak, graag de volgende. Dank aan de organisatie! En ook bedankt voor de foto’s :). #rEDNL23
Tim Surma
Tim Surma
@timsurma
Lees verder
Wij waren er! #rEDNL23 @ExCELThomasMore (knap gedaan, @researchED_NL - een topeditie).
Jos Reulen
Jos Reulen
@JReulen
Lees verder
Wederom een geweldige bijeenkomst gehad bij #rEDNL23 . Hier kan je dus vanaf maandag weer verder toepassen in je klas.
Previous
Next

Wat is researchED?

researchED is een ‘grassroots’ beweging gestart door Tom Bennett voor en door docenten met als doel de kloof tussen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk te dichten en pseudowetenschap tegen te gaan.

We doen dit onder andere door middel van nationale, regionale en lokale researchED-congressen, podcasts en webinars waarbij we nationale en internationale sprekers en onderwerpen programmeren die vooraanstaand zijn binnen zowel de onderwijsonderzoekswereld, als de onderwijspraktijk. 

Evidence-informed onderwijs

Alles werkt ergens, niets werkt overal. Het is ons doel om docenten en schoolleiders de tools te bieden om het leren in hun klas te verbeteren zonder fratsen of rages.

We willen graag dat wetenschappelijk onderzoek ook buiten de wetenschappelijke tijdschriften terecht komt, zodat iedereen het kan lezen. We willen bevindingen vertalen in gewone taal die leraren aanspreekt. We willen gezamenlijk enkele onderwijsmythes kraken en het leren in de klas verbeteren met waardevolle aanpakken.

researchED-nieuws

Onderzoek, cognitieve psychologie, onderwijs mythes, en meer!

Blog van de maand nr. 4 – Josien Boetje

Het is altijd een eer als je de aftrap mag doen; in dit geval voor het gastblog in onze nieuwsbrief. Maar ik vind het ook wel een beetje spannend, omdat met de aftrap ook de toon wordt gezet en over die toon wil ik het graag hebben. Jaren geleden schreef ik mijn eerste blogje over ‘evidence based’ onderwijs

Lees verder »

Wat anderen zeggen

Reacties van bezoekers op researchED.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.