september 2022

ONA
 • 7 sept 2022

  ONA en researchED – 7 september 2022

  Het Onderwijskennis Netwerk Amsterdam wil samen met de Amsterdamse onderwijsprofessionals constante verbetering van het onderwijs, door gebruik te maken van gefundeerde kennis. Deze kennis te benutten en samen te creëren.

  Op 7 september is de KICK-OFF van het project.

  Wat researchED NL te maken heeft met ONA? 
  researchED NL is een partner in de communicatie en bereik, helpt bij het verzorgen van masterclasses en events en denkt mee over verduurzaming van de ONA-activiteiten.

  Meer info
  AOb 25 jaar
  • 24 sept 2022 | 10:00 uur – 17:00 uur

  • Online te volgen

  Op donderdag 29 september 2022 organiseert de Veluwse Onderwijsgroep voor de derde keer een onderwijscongres. Dit jaar doen ze dit in samenwerking met researchED Nederland.

  Het doel is om met elkaar inspiratie op te doen en nieuwe inzichten te krijgen waarmee de mensen van de Veluwse Onderwijsgroep meteen aan de slag kunnen gaan. Het congres is voor alle leerkrachten van vo en po samen en vindt plaats op De Heemgaard in Apeldoorn.

  Op het congres zullen meer dan 25 verschillende sprekers in drie rondes hun inzichten delen. Naast externe sprekers zullen ook medewerkers van de Veluwse Onderwijsgroep op het podium staan. Ze zijn trots op hun innovaties en best practices en vinden het belangrijk om deze te delen. Zo leert men met en van elkaar en maken ze samen meer waarde.

  Meer info
  • 29 sept 2022 | 13:00 uur – 17:00 uur

  • Online te volgen

  Regionale researchED en VOG  – 29  september 2022

  Op 29 september organiseert de Veluwse Onderwijsgroep samen met researchED Nederland een inspirerend onderwijscongres voor al het onderwijspersoneel van de Veluwse Onderwijsgroep.

  Op het congres komen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk bij elkaar. Met elkaar gaan we op zoek naar onderwijsvernieuwing gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Op het programma komen grote onderwijsnamen te staan aangevuld met sessies vanuit de Veluwese onderwijsgroep. Er gebeurt veel op het gebied van onderwijsvernieuwing ook binnen de Veluwse onderwijsgroep en dat willen we met elkaar delen.

  Voor alle mensen die niet bij de Veluwse Onderwijsgroep horen hebben we goed nieuws: jullie kunnen er online bij zijn! Op die manier wordt de berg aan informatie gedeeld met iedereen die geïnteresseerd is. Samen kunnen we het Nederlandse onderwijs verbeteren!

  Meer info

  oktober 2022

  Laren 5 okt 2022
  • 5 okt 2022 | 09:30 uur – 17:00 uur

  • Online te volgen

  Op woensdag 5 oktober 2022 organiseren de Gooise Scholen Federatie, de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht in samenwerking met researchED Nederland een regionale researchED-editie.

  Op deze dag presenteren we samen een inspirerend congresprogramma met ruim 40 sessies op vijf verschillende programmalijnen:

  1. Opleiden en doorlopende professionalisering;
  2. Toetsing en formatief handelen;
  3. Digitalisering;
  4. Gelijke Kansen en
  5. Vakdidactiek.

  Naast externe sprekers zullen ook medewerkers van de eigen organisaties op het podium staan. Een mooie wisselwerking tussen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk om samen hun onderwijs nog iets beter te maken.

  Meer info

  Afgelopen evenementen

  • 18 juni 2022 | 9:30 – 17:00

  • Corlaer College, Nijkerk

  Op 18 juni is het weer zo ver: het leukste en leerzaamste evidence-informed onderwijsfeestje van het jaar. We strijken wederom neer in Nijkerk voor een nieuwe editie van researchED Nederland. We zijn al druk bezig om een programma samen te stellen waar onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk bij elkaar komen, simpelweg omdat dat wat ons betreft de meest kansrijke manier is om onderwijs zo goed mogelijk te maken. Grote onderwijsnamen en aanstormend talent, uit binnen- en buitenland, met de praktijkklei aan de voeten en met de neus diep in relevant onderwijsonderzoek, wij gaan ervoor zorgen dat dit allemaal terug te vinden zal zijn in de line-up.

  Meer info + tickets
  • 15 jan 2022 | 10:00 – 14:00

  • Online

  Om alle tickethouders en iedereen die 15 januari in de agenda had geblokt toch een beetje tegemoet te komen, verzorgen we op die dag een live online programma vanuit onze researchED-studio. Allemaal online te bekijken en te beluisteren vanaf je luie stoel, tijdens een wandeling of waar dan ook. Na een keynote van Paul Kirschner neemt gespreksleider Jan van de Ven je mee aan een tafel met verschillende onderwijsexperts. Breek gerust in via de chat en laat aan de hand van een aantal stellingen zien hoe jij tegen de onderwijsthema’s aankijkt.

  Terugkijken met een online ticket voor 18 juni 2022
  • 23 okt 2021 | 9:30 – 17:00

  • Thomas More, Campus De Vest

  In het najaar zet researchED voor het eerst voet aan wal in België met een dagvullende conferentie bij de Thomas More-hogeschool in Mechelen. researchED wil de kloof tussen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk dichten. researchED helpt leraren het onderscheid te maken tussen zinnige en onzinnige innovaties en onderzoek. Het daagt wetenschappers uit om te vertellen hoe hun onderzoek een verschil kan maken in de dagelijkse lespraktijk.

  Evenementenpagina