Aurora-onderwijscongres

in samenwerking met researchED Nederland

Op maandag 16 september organiseert Aurora-onderwijsgroep in samenwerking met researchED Nederland een onderwijscongres voor al haar medewerkers. Klik hier om je meteen te registreren.

Met onder anderen:

Op dit congres presenteren we het Aurora Koersplan 2024-2028, waar op het moment van schrijven door diverse collega’s, breed uit de organisatie, de puntjes op de i in worden gezet.
Met het koersplan geven we woorden aan wie we zijn, waar we voor gaan en staan, wat er op ons af komt en wat de doelen zijn die we ons stellen voor de komende jaren. Zo kunnen we focus houden, keuzes maken in ons dagelijks handelen en dat waar het werkelijk om gaat scherp in het oog houden, namelijk: zo goed mogelijk onderwijs verzorgen voor al onze leerlingen. Dit doen we vooral samen. Leerlingen, ouders en medewerkers, elke dag opnieuw.

Goed onderwijs is een belangrijke bouwsteen voor de toekomst van alle kinderen én onze samenleving. Een stevig fundament waarop leerlingen kunnen voortbouwen en zich verder kunnen ontwikkelen. Goed onderwijs creëert kansen voor hun verdere leven.

De presentatie van het Koersplan en vooral ook ons onderwijscongres is dan ook een mijlpaal waar we naar uitkijken! We zien het als een prachtige kans om ons gezamenlijk te verdiepen in zowel kennis uit de praktijk, wetenschappelijk onderzoek als de schoolcontext om ons onderwijs verder te verbeteren.

Met het Koersplan als basis, verdiepen we ons in dit evidence-informed congres met elkaar in vier programmalijnen, namelijk;

  1. Basisvaardigheden
  2. Pedagogiek/didactiek
  3. Kansengelijkheid
  4. Verbetercultuur

Mede-organisator researchED Nederland staat bekend om het steevast koppelen van de onderwijspraktijk en het onderwijsonderzoek, altijd met de nadruk op het vakmanschap en samenwerking in de klas en in de school. Evidence-informed onderwijs vanuit een gelijk speelveld met oog op relevantie en toepasbaarheid tot in de klas. Op deze congressen is er altijd een streven naar een goede balans tussen good practices, onderwerpen en sprekers uit de eigen Aurora-scholen en sprekers met expertise en autoriteit van buitenaf.

We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn over dit aankomende congres als wij!

Registreren is nodig
Om te zorgen dat researchED je goed kan informeren over het programma, de sprekers en de workshops vragen we je om je hieronder te registreren als bezoeker. In verband met voorbereidingen en bijvoorbeeld de inkoop van de catering willen je vragen om dit voor maandag 2 september te doen.

Registreren Aurora-onderwijscongres

GEGEVENS

LOCATIE

In samenwerking met