Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Hildegonde Mostert

Techniek en technologie zijn een integraal onderdeel van ons dagelijks leven en ontwikkelen zich razendsnel. Sterk Techniekonderwijs is een programma om het vmbo technisch onderwijs in Nederland te versterken en moderniseren. Het speelt in op de groeiende vraag naar technisch geschoold personeel en de noodzaak om jongeren voor te bereiden op een toekomst waarin techniek centraal staat.

De titel “Alleen ga je sneller, samen kom je verder” benadrukt de kracht van samenwerking tussen scholen, bedrijven en overheden voor een grotere impact. Deze gezamenlijke inspanning helpt een robuust onderwijslandschap te creëren dat jongeren voorbereidt op technologische uitdagingen.
Sterk Techniekonderwijs biedt zo leerlingen de kans om de dynamische wereld van techniek te verkennen en de vaardigheden te ontwikkelen voor succes in de 21ste eeuw.

We delen graag de ervaringen en resultaten van 5 jaar Sterk Techniekonderwijs Apeldoorn/Epe en nodigen u uit om verder samen op te trekken.

Programmaleider Sterk Techniekonderwijs Apeldoorn/Epe
Zelfstandig

Na mijn lerarenopleiding Biologie en Huishoudkunde begon ik mijn carrière in personeel & organisatie binnen middelgrote technische bedrijven. Bij Grontmij (1993-2002) groeide ik uit tot Hoofd Professional/Management Development en Hoofd P&O van een divisie, waar ik reorganisaties en due diligence bij acquisities leidde en de leer- en ontwikkelcultuur versterkte.
Sinds april 2002 werk ik als zelfstandig adviseur met opdrachten op het gebied van leren en ontwikkelen voor organisaties zoals SNV, RIVM en Staatsbosbeheer.
Vanaf 2019 combineer ik als programmaleider Sterk Techniekonderwijs voor de regio Apeldoorn/Epe mijn hr-ervaring in technische bedrijven met mijn passie voor onderwijs.

Meer Aurora-onderwijscongres sessies

In het kort: In deze sessie verkennen we de mogelijkheden en gevaren bij de inzet van ICT tijdens de les.
Bettie Bolderink
In het kort: Als onderwijsprofessional sta je voor de uitdagende taak om niet alleen kennis over te dragen, maar ook om een veilige, begripvolle en motiverende omgeving voor je leerlingen te creëren. Maar hoe ga je om met de emotionele behoeften van een kind en de groep als er sprake is van verlieservaringen?
In het kort: Een professionele teamcultuur staat onder druk door het lerarentekort. Wat zijn kansrijke aanpakken om hiermee om te gaan? Wat leren we uit onderzoek en wat zijn de parels op onze scholen?
Ga naar de bovenkant