Psychologie in de klas: wat goed is voor docenten om te weten

Casper Hulshof

In deze presentatie vertel ik over ons boek ‘Bijna alles wat je over psychologie moet weten‘, dat onlangs uitkwam en dat ik schreef samen met Pedro de Bruyckere en Liese Missinne. Ons boek is geen gewoon overzicht van de psychologie, maar een brede kijk op de persoonlijke en sociale ontwikkeling die kinderen doormaken, en de invloed daarop van henzelf en hun omgeving. We schreven het boek met als doel docenten en opvoeders praktische handvatten te geven in hun omgang met kinderen, en zijn daarbij uitgegaan van de laatste stand van zaken in de wetenschappelijke psychologie. Sommige heilige huisjes zijn daarbij gesneuveld! Op een aantal daarvan ga ik tijdens mijn sessie in. Wat weten we nu echt (bijna) zeker over psychologie?

Docent
Universiteit Utrecht

Casper Hulshof is docent aan de opleiding Onderwijskunde aan de Universiteit Utrecht. Hij verzorgt onder andere onderwijs op het gebied van onderwijspsychologie, assessment, wetenschapsfilosofie en geschiedenis van het onderwijs. Verbinding met de actualiteit en humor zijn voor hem belangrijke elementen die onderwijs onderscheidend maken. Daarnaast is hij via verschillende sociale media actief deelnemer aan discussies over onderwijskwesties.

Met Pedro de Bruyckere publiceerde hij verschillende boeken over zogenaamde ‘onderwijsmythes’.

Meer Aurora-onderwijscongres sessies

Janneke de Jong-Slagman
In het kort: Jeugdliteratuur lezen en ervan genieten: enthousiasmeer je leerlingen door ze deelgenoot te maken van je leeservaring
Sharon Bouwmeester
,
Susanne Linthorst
In het kort: Bewegen is de basis voor groei! Een gecoördineerd lijf zorgt voor een gecoördineerd brein.
Ga naar de bovenkant