Werken aan een professionele teamcultuur in tijden van schaarste

Inge de Wolf

Een professionele teamcultuur is belangrijk, voor leraren en scholen. Het helpt in versterking van het vakmanschap. En draagt bij aan duurzame verbetering van het onderwijs. Maar hoe realiseer je een professionele teamcultuur in tijden van schaarste? Hoe doe je dit als er op je school tekort aan leraren is? Wat zijn kansrijke aanpakken om hiermee om te gaan? Hoe organiseer je het team? En hoe voorkom je weglek aan leraren? Waar liggen kansen voor versterking van de de professionele teamcultuur? Tijdens de sessie krijg je de belangrijkste lessen uit onderzoek en de fraaiste praktijkvoorbeelden mee. Met dank aan het LerarenLab van Ontwikkelkracht.

Hoogleraar UM & directeur Education Lab
Universiteit Maastricht

Inge de Wolf is hoogleraar Cocreatie & Evaluatie in het Onderwijs aan de Universiteit Maastricht. Ze is tevens oprichter en directeur van Education Lab NL. In co-creatie met leraren en wetenschappers werkt ze aan ‘evidence informed’ onderwijs. Ze is (mede)oprichter van het onderwijskennisnetwerk in Amsterdam (ONA) en een van de initiatiefnemers van Ontwikkelkracht. Inge is verantwoordelijk voor het LerarenLab, waar ze samen met leraren en onderzoekers kansrijke aanpakken ontwikkelt en evalueert om het lerarentekort tegen te gaan. Daarnaast werkt Inge voor het Nationaal Regieorgaan Onderwijs (NRO) aan de doorontwikkeling tot een landelijk kennisinstituut voor het onderwijs. Ook doet ze internationaal advieswerk voor de WereldBank en de OESO.

Meer Aurora-onderwijscongres sessies

In het kort: Als we willen dat leerlingen feedback actief vragen en gebruiken, moeten we ze daar wel in begeleiden en rolmodelgedrag laten zien. Hoe? Dat bespreken we in de sessie!
Ga naar de bovenkant