Taalbewust lesgeven

Nikki Lakeman-Mous
,
Annemarije Visser

Deze workshop geeft je meer informatie over taalbewust vakonderwijs. Een effectieve taalrijke les bevordert namelijk bij elk vak de prestaties van de leerling. Wij laten je opdrachten en activerende werkvormen ervaren die direct toepasbaar zijn in je les. Met het aanbieden van
context, het stimuleren van talige interactie en het bieden van taalsteun maak je je leerlingen taalvaardiger en daarmee vaardiger in jouw vak.

Taalcoördinator, docent en vakgroepvoorzitter Nederlands, didactisch beeldcoach
RSG Slingerbos|Levant

Vanaf 2014 werkzaam op de RSG Slingerbos|Levant als docent Nederlands en vanaf 2017 ook als vakgroepvoorzitter Nederlands/Netl. Vanaf 2022 op school werkzaam als didactisch beeldcoach en vanaf 2023 taalcoördinator.

Taalcoördinator en docent Nederlands
RSG Slingerbos Levant

2015-nu: docent Nederlands RSG Slingerbos Levant
2023-nu: taalcoördinator RSG Slingerbos Levant

Meer Aurora-onderwijscongres sessies

In het kort: Als we willen dat leerlingen feedback actief vragen en gebruiken, moeten we ze daar wel in begeleiden en rolmodelgedrag laten zien. Hoe? Dat bespreken we in de sessie!
In het kort: Hypes komen en gaan in het onderwijs en misschien denk je dit ook bij evidence-informed. Waarom dit niet zo hoeft te zijn én het een eerherstel voor docenten is, legt Pedro De Bruyckere uit in zijn keynote
Ga naar de bovenkant