Directeur
Stichting NIVOZ

Jan Jaap Hubeek

Jan Jaap probeert bij te dragen aan de brede vorming van kinderen binnen het onderwijs én aan een positief imago van het onderwijs. De onderwijs-biografie van Jan Jaap leest als een inhoudelijk avontuur. Hij is begonnen als leerkracht in het speciaal onderwijs (cluster 4) en heeft ook de stap naar voortgezet speciaal onderwijs (praktijkschool) gezet. Naast ervaring als leerkracht in Paramaribo (Suriname) en Kathmandu (Nepal) heeft Jan Jaap gewerkt in de Amstrerdamse Pijp op een ontwikkelingsgericht onderwijsschool. Ruim 17 jaar heeft Jan Jaap vanuit verschillende functies gewerkt aan de Hogeschool Leiden, grotendeels als onderwijsmanager van de Pabo. Binnen de faculteit Educatie van HS Leiden heeft Jan Jaap bij

Expertise: Pedagogisch Leiderschap

Sessiearchief

,

Omschrijving

In het debat over onderwijs is een schijnbare tegenstelling ontstaan tussen het belang van het versterken van basisvaardigheden enerzijds en anderzijds het belang van een breed aanbod van vakken en ervaringen om kinderen en jongeren op passende wijze toe te rusten voor het leven.

In deze deelsessie verkennen we met elkaar hoe brede vorming en basisvaardigheden elkaar kunnen versterken, hoe pedagogiek en didactiek onlosmakelijk verbonden zijn in de brede opdracht van ons onderwijs. We organiseren een worldcafe waarin we aan de slag gaan met een aantal thema’s en inzichten uit het onderzoeksprogramma Breedvormend Onderwijs.

Hoe kun je zelf en met elkaar blijven werken aan breedvormend onderwijs in je school en klas waar de basisvaardigheden niet los van staan maar een vanzelfsprekend onderdeel van vormen? Wat vind je echt belangrijk voor de leerlingen in de klas en wat vraagt dit van jou als leraar en van jullie als team?

Ga naar de bovenkant