Wat is een researchED-congres?

Het doel van researchED is de onderzoek-geletterdheid van leraren verhogen, nieuwe manieren van professionele ontwikkeling ondersteunen en het doorbreken van onderwijsmythes. ResearchED vertegenwoordigt de drang van onderwijzers om zichzelf bovenaan de onderwijspiramide te zetten en invloed te krijgen op hoe zij meester worden in hun ambacht. Op de conferentie komt een schat aan informatie voorbij over hoe docenten onderzoek kunnen gebruiken in de dagelijkse lespraktijk.

Hoe ziet de dag eruit?

Vaak beslaat een regionaal researchED-congres een dagdeel: de ochtend of de middag.

Het dagdeel begint bij de registratiebalie, bezoekers en sprekers krijgen een badge en optioneel een goodiebag. Dit is een leuk moment om te netwerken met sprekers en medebezoekers. Vervolgens is er een plenaire opening met aansluitend een keynote-spreker.

Hoe werkt het met de sessies?

Op een regionale researchED-congres zijn er ca. 3 rondes met sessies. Elke sessie duurt 40 minuten. Bezoekers maken hun eigen programma met behulp van het tijdschema, dat meestal een paar weken voorafgaand aan het evenement uitgebracht wordt.

Voor alle sessies geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt.

We adviseren daarom om op tijd naar de sessies te komen die je wilt volgen of om een back-up sessie in gedachten te hebben voor het geval de sessie vol zit. De meeste sprekers volgen ook elkaars sessies. Kijk dus niet raar op als je naast je favoriete spreker zit tijdens een sessie.

Is er een eetmoment?

Afhankelijk van de wensen van de organisatie kunnen we zorgen dat er op een bepaald moment wat te eten beschikbaar is in de vorm van een snack, licht buffet of een broodje. We zullen daarbij rekening houden met vegetarische en glutenvrije gerechten. Daarnaast zal er koffie, thee en water beschikbaar zijn.

Kaartverkoop/registratie

Om te registeren hoeveel mensen aanwezig zullen zijn en alle bezoekers te kunnen voorzien van een naambadge, vragen we iedereen zich aan te melden. Dit kan in de vorm van het kopen van een toegangsbewijs zijn, al dan niet gratis.
Wij zorgen dan dat iedereen een naambadge krijgt en er voldoende plaats is voor alle bezoekers bij de sessies.
Voor de catering is het ook belangrijk om te weten hoeveel bezoekers er verwacht worden.