Onze missie

researchED is een internationale beweging van en voor docenten met het doel om (onderwijs-)onderzoek en praktijk dichter bij elkaar te brengen.

We doen dit in de eerste plaats door laagdrempelige conferenties te organiseren waar onderzoekers, docenten en anderen die op enigerlei wijze betrokken zijn bij onderwijs en onderzoek elkaar kunnen ontmoeten. Onderzoekers verzorgen sessies van 40 minuten. Het is niet langer acceptabel voor het onderwijs dat beslissingen genomen worden op basis van onderbuikgevoelens en ideologie. researchED heeft als doel om de dialoog tussen onderzoek en de praktijk faciliteren.

Wat voor sprekers zoeken wij?

Wij zoeken sprekers die willen helpen om de praktijk/onderzoek kloof te dichten. We accepteren alle bijdragen die aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Interessant

  • Zinvol

  • Waardevol

  • Evidence informed

We verwelkomen inzendingen van sprekers uit vele onderwijsdomeinen: nieuwopgeleide docenten, academici, beleidsmakers, onderzoekers, statistici, eenieder die iets kan leveren dat voldoet aan ten minste enkele van bovenstaande criteria. researchED verwelkomt inzendingen van alle mensen, ongeacht etniciteit, seksualiteit of geslacht.

We vragen van alle sprekers de bereidheid om hun bewijsmateriaal met hun publiek te bespreken als hen dat wordt gevraagd. Hoe onderbouw je wat je beweert? Het is duidelijk dat de definitie van bewijsmateriaal varieert van sessie tot sessie, maar anekdotisch bewijs is niet voldoende.

Selectie Proces

Wij kijken kritisch naar alle inzendingen.

Alle inzendingen worden door ons beoordeeld op geschiktheid, hoe ze in de vorm en inhoud van de dag passen, hoe ze overlappen met andere sessies en hoe ze de hierboven beschreven doelen dienen. De programma manager overlegt met de directeur van researchED, Tom Bennett, en neemt zo snel mogelijk een besluit. Houd er rekening mee dat researchED geen kapitaal of werknemers heeft, alleen vrijwilligers. Als zodanig kan het even duren voor u een antwoord krijgt. Als dit het geval is, aarzel dan niet om ons een e-mail te sturen om ons eraan te herinneren.

Sessie Voorstel Formulier

Vul onderstaande formulier in met uw gegevens en sessie voorstel. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Een workshop duurt 40 minuten.

Let op!: Velden met “*” zijn verplicht!