Interprofessionele samenwerking voor kansrijke ontwikkeling

Trynke Keuning

Kinderen groeien op op veel verschillende plekken: thuis, op school, in de kinderopvang, bij gastouders, buitenschoolse opvang, in de wijk of buurt en bij (sport)verenigingen. Op al deze plekken werken professionals met verschillende achtergronden maar een gemeenschappelijk doel: de optimale ontwikkeling van kinderen ondersteunen. Hoe zorg je ervoor dat deze professionals goed met elkaar samenwerken en zo de kansrijke ontwikkeling voor ieder kind bevorderen? In deze sessie geeft associate lector Trynke Keuning een inkijkje in verschillende vormen van interprofessionele samenwerking rondom het kind. Ze bespreekt de meerwaarde van interprofessioneel samenwerken en met welke kritische factoren je rekening zou moeten houden. Daarnaast deelt ze praktische tools, zoals de ‘Bouwstenen Box’, waarmee je kunt werken aan interprofessionele samenwerkingsvaardigheden, en de Reflectietool voor interprofessionele teams om de samenwerking te versterken.

Associate Lector
Hogeschool KPZ

Trynke Keuning is associate lector ‘Interprofessioneel samenwerken voor kansrijke ontwikkeling’ bij het Kennis- en Innovatiecentrum van Hogeschool KPZ. Haar onderzoek richt zich op hoe professionals in het domein kind en educatie effectief kunnen samenwerken om het onderwijs in zowel het basis- als speciaal onderwijs optimaal af te stemmen, en hoe (startende) professionals hier het beste op kunnen worden voorbereid.

Ze is mede-auteur van het boek ‘Differentiëren in 5, 4, 3…’ (samen met Cindy Smienk-Otten en Marieke van Geel) en mede-ontwikkelaar van het ADAPT-instrument, waarmee wetenschappelijke inzichten over differentiatie in het basisonderwijs zijn vertaald naar praktische handreikingen voor leraren.

Meer Aurora-onderwijscongres sessies

Arie van de Vrie
In het kort: Tijdens deze workshop kijken we naar wat de wet op burgerschap van ons vraagt en hoe we tot goed samenhangend burgerschapsonderwijs kunnen komen op basis van visie!
Mitte Schroeven
In het kort: Hoe kan artificiële intelligentie jouw didactiek versterken?
Nikki Lakeman-Mous
,
Annemarije Visser
In het kort: Een workshop voor elke vakdocent die je inspireert op het gebied van taalbewust lesgeven. Door aandacht te hebben voor context, interactie en taalsteun maak jij jouw leerlingen taalvaardiger en daarmee vaardiger in jouw vak.
Ga naar de bovenkant