Veerkracht bij verlies

Bettie Bolderink

Je zult in deze sessie leren over verschillende soorten verlies en de kenmerken van verlies in verschillende leeftijdscategorieën. Ook heb je na de sessie praktische handvatten en heb je zelf kennis gemaakt met een aantal werkvormen.

Je ontdekt de Onyx-Methode, een specifiek ontworpen benadering die de onderwijsprofessional helpt bij het navigeren door deze uitdagingen. Als bonus helpt de Onyx-Methode je om dichter bij je leerlingen te staan en het kind in jou als onderwijsprofessional naar boven te halen. Want als je jezelf beter ziet en begrijpt, kun je ook beter naar het kind kijken.

Ontdek de Onyx-Methode en gun jezelf de kennis, vaardigheden en inzichten die nodig zijn om een werkelijk transformerende onderwijservaring voor je leerlingen én jezelf te creëren.

Preview

orthopedagoog
Aurora Onderwijsgroep

Bettie Bolderink ziet méér dan alleen het kind of de jongere voor zich: Ze ziet de toekomst. Het is haar overtuiging dat de kracht die de jeugd vandaag in zichzelf ontdekt, de fundering vormt voor de uitdagingen en kansen die ze in hun leven zullen tegenkomen. Met de Onyx-Methode bouwt Bettie bruggen tussen kinderen en de wereld om hen heen.

Ze werkt daarnaast ook met onderwijsprofessionals: Ze haalt het beste in hen naar boven door ze te helpen zichzelf te zien en te herkennen. Daardoor versterkt ze hun vermogen om écht naar kinderen te kijken en zich met hen te verbinden. Zelfinzicht en persoonlijke groei stimuleren het professioneel handelen.

Meer Aurora-onderwijscongres sessies

Janneke de Jong-Slagman
In het kort: Jeugdliteratuur lezen en ervan genieten: enthousiasmeer je leerlingen door ze deelgenoot te maken van je leeservaring
In het kort: De gemiddelde aandachtsspanne is ongeveer 15 minuten en die gaat ook nog eens achteruit. Dat staat in menig handboek, maar klopt dit wel?
In het kort: Tekstloze prentenboeken zijn kansrijke spiegels en vensters voor alle kinderen én hun ouders. Wat is er bekend over de bijdrage van tekstloze prentenboeken aan de ontwikkeling van kinderen? Wat kun je ermee in de praktijk?
Ga naar de bovenkant