Zijn we hiervoor nu voor naar Nederland gekomen?

Lucelle Comvalius

Als gevolg van coronacrisis en de documentaireserie serie Klassen kwam er veel aandacht voor het thema kansenongelijkheid. Dat was ook hard nodig want ten onrechte dachten wij het hier in Nederland goed voor elkaar te hebben.
Lucelle kwam op haar tweede vanuit Suriname naar Nederland en ondanks de verschillende drempels wist ze de droom die zij sinds haar vijfde had: ‘Juf worden’ , op haar 22ste te bereiken. Dat dit door haar andere roots en haar dyslexie niet vanzelfsprekend was , zal blijken wanneer ze u meeneemt in haar verhaal maar u tegelijkertijd uitdaagt na te denken over wat u doet om verschillende leerlingen met verschillende behoeften het beste uit zichzelf laat halen. Voor alle duidelijkheid: Kansenongelijkheid gaat over meer dan je roots! Net zo belangrijk kunnen roots vervangen of aangevuld worden met godsdienst, sociaal- economische positie of genderdiversiteit .

Directeur
Waldorf aan de Werf
Lucelle Comvalius (LvhJ 2019), is directeur van de interculturele vrije basisschool Waldorf aan de Werf . Hiervoor doceerde zij aan de TeachersCollege, de vakken civics & diversity en deed zij onderzoek naar diversiteit en inclusie op de werkvloer. Daarvoor was zij bijna 25 jaar docente maatschappijkunde op het vmbo en burgerschap aan het mbo waarbij zij gamification inzette om de motivatie te vergroten. Met haar onderzoek naar de motivationele aspecten van gamification, won zij in 2015 de Gelderse Onderwijsprijs. Naast haar werk spreekt zij met Hasse van Nunen (Klassen) over kansenongelijkheid , is zij bestuurslid bij Bekijk ‘t en Leraren van het Jaar en behoort zij tot de RVT van de stichting Petje af!

Meer Aurora-onderwijscongres sessies

Mitte Schroeven
In het kort: Hoe kan artificiële intelligentie jouw didactiek versterken?
In het kort: Middels recent onderzoek wordt besproken wat op dit moment het meest helpend is (en wat niet (meer)) bij de begeleiding van hoogbegaafde jongeren in PO en VO.
Home Aurora-onderwijscongres
Ga naar de bovenkant