Astrid van Wesenbeeck

Open science officer, Koninklijke Bibliotheek

MATERIALEN

Nog geen materialen beschikbaar

SESSIE

Er is geen huidige sessie

SESSIE ARCHIEF

Open access wetenschappelijke literatuur vinden: hoe pak je dat aan?

Hoe pak je het aan als je vrij toegankelijke wetenschappelijke literatuur wil raadplegen? Waar heb je behoefte aan, waar zoek je? De Koninklijke Bibliotheek en het NRO leiden je tijdens deze sessie door het wetenschappelijke informatielandschap. De eerste tips delen we hier meteen al met je: meld je aan voor de pilot Toegang tot wetenschappelijke literatuur op www.voordeleraar.nl, en bekijk nro.nl/toegangtotliteratuur en www.kb.nl/openaccess voor overzichten van websites en tools die leraren helpen bij het vinden van wetenschappelijke artikelen over onderwijsonderzoek. Vervolgens gaan we actief aan de slag door in groepjes relevante databases en zoekmachines door te lichten en bevindingen met elkaar te delen.

Open access wetenschappelijke literatuur vinden: hoe pak je dat aan?

Hoe pak je het aan als je vrij toegankelijke wetenschappelijke literatuur wil raadplegen? Waar heb je behoefte aan, waar zoek je? De Koninklijke Bibliotheek en het NRO leiden je tijdens deze sessie door het wetenschappelijke informatielandschap. De eerste tip delen we hier meteen al met je: bekijk nro.nl/toegangtotliteratuur en de KB-website voor overzichten van websites en tools die leraren helpen bij het vinden en toepassen van (inzichten uit) wetenschappelijke artikelen. Vervolgens gaan we actief aan de slag door in groepjes relevante databases en zoekmachines door te lichten en bevindingen met elkaar te delen.

BIO

Astrid van WesenbeeckOpen science officer, Koninklijke Bibliotheek zet zich in om wetenschappelijke publicaties beter toegankelijk te maken voor mensen die geen toegang hebben via dure licenties. Zij is co-auteur van het Nationaal plan Open Science.

Meer researchED direct naar je inbox?

Blijf op de hoogte van onder andere sprekers, workshops, ticketverkoop en nieuwe blogposts.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.