Gerardo Soto y Koelemeijer

Docent-onderzoeker, Stedelijk Gymnasium Leiden

Evenement

  MATERIALEN

  Nog geen materialen beschikbaar

  SESSIE

  Er is geen huidige sessie

  SESSIE ARCHIEF

  Verhalen vertellen in de wiskundeles

  Het vertellen van verhalen is een belangrijke vorm van communiceren en is, net als getalbegrip, aangeboren. Iedereen vertelt verhalen en is opgegroeid met verhalen, onze hersenen zijn zo gemaakt dat we verhalen begrijpen. Ons brein organiseert informatie beter als het wordt aangeboden in een verhaal. Door middel van verhalen geven we betekenis aan de wereld om ons heen en leren we de wereld begrijpen.

  In het STEM-gebied bestaat al literatuur over wat verhalen vertellen bij kan dragen aan het onderwijs. In deze lezing bespreken we kort de bestaande literatuur en geven we beoogde ontwerpcriteria en ontwerpheuristieken voor verhalend wiskundeonderwijs. In twee vierde klassen is een interventie uitgevoerd. De resultaten zullen worden gepresenteerd. Ook zullen we kort ingaan op het vervolgonderzoek, dat dit jaar zal plaatsvinden.

  BIO

  Als docent Natuurkunde gestart op een Middenschool. Naast coördinerende rollen in het onderwijs heb ik als trainer bij het voormalige APS gewerkt. Op het Helen Parkhurst, Daltonschool voor mavo-havo-vwo te Almere heb ik als afdelingsleider ervaring opgedaan in het onderwijsmanagement.
  In het bestuur van TheCrowd en de iScholengroep heb ik mij bemoeid met de autonome professionalisering van docenten.
  Mijn ervaring met onderwijsmanagement heb ik in de periode 2015 – 2018 onderbouwd met een Masters of Arts bij de NSO-CNA oa met een onderzoek naar de kwaliteit van schoolidentiteit.

  Meer researchED direct naar je inbox?

  Blijf op de hoogte van onder andere sprekers, workshops, ticketverkoop en nieuwe blogposts.

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.