Romy Noordhof

Hoofd Prototypes bij CitoLab, Stichting Cito

Evenement

  MATERIALEN

  Video: Een escaperoomspel voor evalueren en leren

  Arnhem/Nijmegen 2020

  Downloads

  PowerPoint-presentatie Romy Noordhof rED Arnhem/Nijmegen 2020

  SESSIE

  Er is geen huidige sessie

  SESSIE ARCHIEF

  Een escaperoomspel voor evalueren en leren

  Vaardigheden zoals samenwerken, creativiteit en zelfvertrouwen zijn minstens zo belangrijk als taal en rekenen. Het onderwijs zoekt naar manieren om inzicht te krijgen in zulke brede vaardigheden. Het liefst zonder traditionele, summatieve maar vooral zonder éxtra toetsen.
  Gamebased-assessment is in dat kader een veel belovend meetconcept. Spellen hebben de eigenschap dat ze op een natuurlijke wijze gedrag triggeren. Bovendien is een spel een fijne afwisseling op bestaande toetsvormen. CitoLab onderzocht of een escaperoom-spel een geschikte manier is om de vaardigheid samenwerken formatief te evalueren. Via ontwerponderzoek zochten we antwoorden op o.a. de volgende vragen. Ontlokken de ontwikkelde opgaven voldoende observeerbaar gedrag om uitspraken te doen? Wat is de perceptie van docenten en leerlingen ten opzichte een spel als meetinstrument van samenwerken? Aan welke ontwerpeisen moet het spel voldoen en welke eisen stellen docenten en leerlingen aan het spel als meetinstrument?

  BIO

  Romy is Hoofd Prototypes bij CitoLab, een multidisciplinair team dat zich richt op de ontwikkeling van prototypes van innovatieve assessments voor alle sectoren. Samen met scholen werkt ze aan prototypes voor het onderwijs van de toekomst. Als onderwijskundige en toetsdeskundige voert Romy ontwerponderzoek uit naar innovatieve toetsvormen.

  Meer researchED direct naar je inbox?

  Blijf op de hoogte van onder andere sprekers, workshops, ticketverkoop en nieuwe blogposts.

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.