Marcel Schmeier

Consultant

Workshop

Binnenkort beschikbaar

Meer info

Bio

Marcel Schmeier is adviseur taal en rekenen bij Expertis Onderwijsadviseurs en heeft ruime ervaring als leerkracht en intern begeleider in het speciaal en regulier basisonderwijs. Hij weet als geen ander de theorie op een inspirerende wijze te vertalen naar de dagelijkse praktijk in de klas: “Werken aan onderwijskwaliteit doe je door het primaire proces te verbeteren: het lesgeven, en dan met name de instructie.”
Marcel is bekend van het boek ‘Expliciete Directe Instructie: tips en technieken voor een goede les’ waarvan inmiddels ruim 13.000 exemplaren zijn verkocht. Hij is auteur van vele praktische publicaties in verschillende onderwijsvakbladen en onderhoudt de websites onderwijsgek.nl en directeinstructie.nl. Volg hem op Twitter onder de naam @Onderwijsgek

Downloads

Archief

Amsterdam 2017

Directe Instructie
Onderwijsonderzoek van de afgelopen eeuw laat bij herhaling zien dat Directe Instructie
een positief effect heeft op het onder de knie krijgen van de basisvaardigheden, het verkrijgen van  inzicht en begrip en de sociaal-affectieve ontwikkeling van leerlingen. 
Politici en beleidsmakers wijzen Directe Instructie echter voortdurend af en richten zich op allerlei van vormen van Nieuw Leren waarbij de leerkracht gereduceerd wordt tot coach en leerlingen zelf moeten ontdekken wát en hóe ze leren. 
In deze workshop wordt u meegenomen langs onderwijsmythen en vernieuwingsdromen van beleidsmakers en eindigt u in de klas van meester Max die zijn leerlingen stapsgewijs en actief naar beheersing van de leerstof leidt. Meer weten? Neem alvast een kijkje op directeinstructie.nl