Gasthoogleraar
Universiteit Leiden

Yra van Dijk

Prof.dr. Yra van Dijk is modern letterkundige en gasthoogleraar aan instituut LUCAS van de Universiteit Leiden. Ze neemt deel aan het onderzoeksproject LeesEvolutie (UU) en publiceert in boeken, tijdschriften en kranten, onder andere over literatuuronderwijs en ontlezing (Omdat lezen loont. Op naar effectief leesonderwijs, Pica, 2022). Ook maakt zij deel uit van de Kennistafel Effectief Leesonderwijs.

Expertise: Literatuurwetenschap, leesonderwijs.

Sessiearchief

,

,

Omschrijving

De Kennistafel Effectief Leesonderwijs brengt uitwisseling tot stand tussen wetenschappelijke onderzoekers van hogescholen en universiteiten en mensen uit de praktijk: leerkrachten, schoolleiders, bestuurders en deskundigen van organisaties daaromheen.

De afgelopen decennia is veel wetenschappelijke kennis ontwikkeld over effectief onderwijs in begrijpend lezen. Een van de doelen van de Kennistafel is het voor de praktijk toepasbaar
maken van deze kennis. In deze sessie geeft Yra van Dijk inzichten vanuit de wetenschap en verzorgen Anne de Vries (po) en Anja Kruithof (vo) de vertaling naar de praktijk. Voor alle deelnemers is er een kwaliteitswaaier Effectief Leesonderwijs beschikbaar.

Downloads

Ga naar de bovenkant