Docent
Casparus College

Dirk-Pieter Pastor

Docent Rekenen en mentor bij het Casparus College te Weesp.

Expertise: VMBO onderwijs

Sessiearchief

Omschrijving

In deze sessie neem ik jullie mee in hoe we het vak rekenen vorm hebben gegeven op het Casparus College.

Leerlingen werken bij ons op hun eigen rekenniveau, in hun eigen tempo, aan rekenwerk waar zij plezier in hebben en het nut van inzien. We helpen de leerlingen hierbij op basis van reken(data).

,

Omschrijving

In deze sessie nemen we je mee in hoe je je les goed kunt starten zodat leerlingen in de leermodus komen en je ook kunt werken aan een goede band met hen.

Vorig schooljaar zijn wij op onze school, het Casparus College, gestart met ons groeikrachtteam om de start van de les ‘aan te pakken’. Leerlingen gaven ons in een leerlingarena aan dat ze bij binnenkomst van de les gelijk aan het werk moesten en niet rustig konden bijkomen van zaken die speelden in de pauze of de vorige les.

In deze sessie nemen we je mee in verschillende algemene maar ook vakspecifieke lesstarten en ga je aan de slag met de start van jouw eigen les. Zou je deze na ons verhaal en onze ideeën anders gaan vormgeven? Zo ja, hoe gaat dat er dan uitzien?

Wij zijn ook heel benieuwd naar hoe jullie de les opstarten en welke ideeën jullie hebben voor de start van jullie eigen les!

Groeten en tot snel,

Elaine Reuling & Dirk-Pieter Pastor
Casparus College

Ga naar de bovenkant