Praktische informatie researchED Nederland 2023

Introductie

We kijken er naar uit om iedereen op zaterdag te ontmoeten. Het belooft een fascinerende dag te worden over onderwijsonderzoek en de lespraktijk in Nederland. We hebben een schitterende line-up van sprekers en sessies, en we zijn ze enorm dankbaar dat ze bereid zijn een bijdrage te leveren aan de dag.

Op deze pagina kunt u alle praktische informatie vinden over de 8e Nederlandse editie van researchED.

Hoe kom ik er?

Let op!! Er zijn acties aangekondigd op zaterdag 11 maart door Extinction Rebellion en Farmers Defense Force. Deze zullen met name plaatsvinden in de regio Den Haag, in de stad en op de A12. De verwachting is echter dat dit, net als bij vorige acties, door het hele land gevolgen zal hebben. Deze acties kunnen voor extra reistijd zorgen, dus plan je reis goed en vertrek op tijd!

Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar en ook met het ov is het Corlaer College niet super goed te bereiken op een vroege zaterdagochtend. Daarom willen we bezoekers die in de buurt wonen vragen om indien mogelijk de fiets te pakken en wie van verder weg komt vragen om zoveel mogelijk te carpoolen en samen naar Nijkerk te komen. Gebruik Samen naar #rEDNL23 om via Twitter een plekje in de auto aan te bieden/ te vragen, zodat iedereen bij het Corlaer College kan komen.

Parkeren

Er zijn speciale plekken aangewezen om te parkeren, op onderstaande plattegrond zijn deze aangegeven.

 • Orthodontist Nijkerk en Kinderdagopvang bzzonder; Van Siburgstraat 18B
 • Alfa Accountants en Adviseurs; Van Siburgstraat 2,
 • Huisartsenpraktijk De Flier; Henri Nouwenstraat 18
 • Relitech; Van Siburgstraat 34
 • Mbv Management en Smart FMS; Dominee Kuyperstraat 14t en 16
 • Accent Nijkerk; Dominee Kuyperstraat 1

Let op! Het is niet mogelijk om te parkeren bij het Corlaer College, De Fontein en de Hersteld Hervormde Gemeente.

We willen je vragen om de aanwijzingen van onze parkeerwachters op te volgen. Zij zullen helpen met het vinden van een plek om te parkeren.

Openbaar vervoer

Wie met het openbaar vervoer komt kan het beste eerst naar station Nijkerk reizen.

Vanaf hier kan je met de Haltetaxi naar De Fontein. Let op! De Haltetaxi moet (ruim) van tevoren worden gereserveerd. Dit kan via de website van RRReis: https://haltetaxi.rrreis.nl/

Ook geeft de NS aan dat er ov-fietsen beschikbaar zijn bij station Nijkerk. Hoeveel dit er zijn weten we echter niet.

Gebruik Samen naar #rEDNL23 om via Twitter een plekje in de auto aan te bieden/ te vragen, zodat iedereen bij het Corlaer College kan komen.

Hoe werkt de dag?

Registratie & Opening

De deuren gaan open om 08.30 uur. Hierna heb je tijd om je te registreren, een programmaboekje op te halen en een kopje koffie of thee te nuttigen voordat de dag echt begint. Het programma begint om 09.15 uur met een welkomstwoord van Jan van de Ven.

LET OP! De opening van het evenement is in De Fontein. Daar liggen alle badges en programmaboekjes en wordt de koffie en thee geschonken.

Adres Corlaer College:

Henri Nouwenstraat 8, 3863 HV Nijkerk

Adres De Fontein:

Dominee Kuyperstraat 2, 3863 CA Nijkerk

Na de opening gaat de dag verder in het Corlaer College. Hieronder vind je de looproutes tussen Corlaer College en Corlaer College vmbo en De Fontein. Dit is een kleine 1,5 minuut lopen.

De sessies

Gedurende de dag kan je naar zeven sessies van elk 40 minuten. Elke sessie kan je kiezen tussen maximaal veertien onderwerpen van verschillende sprekers. De keuze naar welke sessie je gaat is geheel aan jezelf. Op deze manier kun je je eigen leerzame dag samenstellen.

De plekken tijdens de sessies zijn beschikbaar op basis van “wie het eerst komt, het eerst maalt”.

We merken dat mensen bijna altijd in hun gewenste sessies terecht komen. Kom vroeg naar het lokaal als je een ‘must-see’ hebt! Het is handig om van tevoren alternatieve keuzes te maken en die achter de hand te hebben.

Tijdschema downloaden:

Tijdwaarneming

We vragen sprekers en aanwezigen zichzelf te reguleren, wat betekent dat ze op de tijd moeten letten. Ga vlot van sessie naar sessie en begin en eindig op de tijdstippen in het tijdschema om te voorkomen dat sessies uitlopen en volgende sessies te laat starten. Onze ervaring is dat mensen in het onderwijs over het algemeen goed zijn in het luisteren naar een hypothetische zoemer …

Actief op Twitter?

Gebruik hashtag #rEDNL23

logo Twitter rEDNL23

Plattegrond Corlaer College

Laag 0-1

De ingang is op laag 0.

Domein 2 is op laag 1.

Laag 2-3

Domein 4 en Domein 5 vindt u op laag 3.

Het Meeting-point vindt u op laag 3 in lokaal 334.

De infomarkt is bij de ingang van het hoofdgebouw.

Laag 4

Het stiltedomein en domein 3 bevinden zich op laag 4.

Lunch

De lunch zal plaatsvinden in het vmbo-gebouw. Dit is een kleine 1,5 minuut lopen.

Op je naambadge is terug te zien wat voor lunch je hebt besteld (als je dat hebt gedaan). Breng voor de zekerheid je lunchbewijs mee (op papier of digitaal). Er zal duidelijk aangegeven zijn welke lunch waar opgehaald kan worden. De lunch wordt geserveerd in lunchtasjes.

Nadat de lunch voorbij is willen we je vriendelijk verzoeken om je lege tasje weg te gooien. Zo kunnen we de school samen zo schoon mogelijk houden.

Meeting-point

We hebben dit jaar een lokaal ingericht als meeting point. 

 • afbeelding meeting pointWil je met iemand afspreken tijdens het evenement, maar niet elkaar hoeven zoeken tussen 600 mensen? Tweet dan naar elkaar dat je naar het Twitter-meeting-point komt. Hier is genoeg ruimte om te netwerken, maar ook om nieuwe mensen te leren kennen. Gebruik hiervoor ook de #MeetrEDNL23
 • Heb je zin in een goed gesprek met een andere onderwijsprofessional?
 • Heb je een ronde geen sessie te volgen?
 • Is je gewenste sessie vol en wil je hem online volgen (stream 1 t/m 6)?
 • Tijdelijk behoefte aan rust?
 • Zin om op je gemakt een kopje koffie/thee te drinken?

Kom dan gerust naar ons meeting point in lokaal 334 op laag 3.

Op de foto

Tijdens researchED worden er foto’s en filmopnames gemaakt om de dag vast te leggen en om promotiemateriaal te genereren. Dit gaat om algemeen beeldmateriaal, close-ups maken we alleen met jouw toestemming. We begrijpen dat niet iedereen dit op prijs stelt en daarom hebben we hiervoor een oplossing:

Bij binnenkomst pak je, zoals hierboven genoemd, een lanyard voor je naambadge. Als je niet gefotografeerd of gefilmd wenst te worden kan je je lanyard omruilen voor eentje met een andere kleur. Zo kunnen wij makkelijk zien wie wel en wie niet op beeld wil komen.

Meer informatie is te vinden in ons privacybeleid.

Rookbeleid

Het gebouw en het terrein zijn rookvrij.