Effectief communiceren bij lastig gedrag

Esther Grudelbach
André Stuut

Omschrijving

De maatschappij verandert en dat zien we terug in het contact tussen professional en ouder, tussen professionals onderling en in het contact tussen professional en student.

We krijgen in ons werk regelmatig te maken met uitingen van emotie – boosheid, frustratie, verdriet, onmacht en met eisend en dwingend gedrag.

Wie goed zicht heeft op beide soorten gedrag en deze effectief weet te beïnvloeden, is in staat om ook bij lastig gedag in contact en uit conflict te blijven.

In deze korte proeverij nemen we je mee in ons gedragslab en onderzoeken we samen het effect van effectieve communicatie bij lastig gedrag!

Communicatietrainer
PCML

André Stuut en Esther Grudelbach zijn ervaren trainers in effectieve communicatie en omgaan met lastig gedrag. Vanuit hun dagelijkse praktijk – waarin ook zij in toenemende mate te maken krijgen met ‘lastig gedrag’ – delen zij hun kennis en kunde hierover graag met professionals binnen onderwijs, jeugdzorg en overheid. Ingegeven vanuit hun gezamenlijke missie om professionals in deze werkgebieden weerbaarder te maken in de omgang met dit gedrag. En hun te helpen inzien wat er nog mogelijk is, zelfs als de ander zich in eerste instantie ‘onmogelijk’ gedraagt. Wie lastig gedrag effectief weet te beïnvloeden, gaat vanuit rust en zelfvertrouwen het gesprek met anderen aan en krijgt weer plezier in gespreksvoering!

Communicatietrainer
PCML

André Stuut en Esther Grudelbach zijn ervaren trainers in effectieve communicatie en omgaan met lastig gedrag. Vanuit hun dagelijkse praktijk – waarin ook zij in toenemende mate te maken krijgen met ‘lastig gedrag’ – delen zij hun kennis en kunde hierover graag met professionals binnen onderwijs, jeugdzorg en overheid. Ingegeven vanuit hun gezamenlijke missie om professionals in deze werkgebieden weerbaarder te maken in de omgang met dit gedrag. En hun te helpen inzien wat er nog mogelijk is, zelfs als de ander zich in eerste instantie ‘onmogelijk’ gedraagt. Wie lastig gedrag effectief weet te beïnvloeden, gaat vanuit rust en zelfvertrouwen het gesprek met anderen aan en krijgt weer plezier

Ga naar de bovenkant