[afgezegd] Online binding bevorderen bij deeltijdstudenten lerarenopleiding

Janneke Louwerse
Wil ik zien! Verwijder van wil-ik-zien-lijst

Wegens ziekte komt Janneke Louwerse niet. Er is helaas geen vervanging.

Tijdens en na de coronacrisis hebben we onderzocht hoe ons onderwijs flexibel maar toch verbindend kan zijn voor deeltijdstudenten van de lerarenopleiding talen van Hogeschool Rotterdam.
Flexibel onderwijs betekent minder fysieke contactmomenten, maar hoe kunnen we ervoor zorgen dat dit niet leidt tot een verminderd gevoel van verbondenheid met medestudenten en docenten? In ons project hebben we online leerteams gevormd die we zowel in synchrone (‘live’) als asynchrone (niet-gelijktijdige) situaties onderzocht hebben. De welbekende samenwerkingsprincipes blijken ook in deze settings te gelden, maar ze zijn vaak lastiger te concretiseren dan in fysieke onderwijssituaties. En toch … er zijn ook voordelen.

Dit project is mogelijk gemaakt dankzij een NRO-beurs, Comenius-seniorfellow.

Maak een account aan en bewaar je eigen tijdschema op al je devices.

Hogeschooldocent / lerarenopleider
Hogeschool Rotterdam

Over Janneke Louwerse

Janneke Louwerse heeft als docent Nederlands in het voortgezet onderwijs gewerkt en is nu hogeschooldocent bij de lerarenopleiding Hogeschool Rotterdam. Ze geeft les in Nederlandse taal- en letterkunde en is expert in blended leren, in het bijzonder in de digitale didactiek die zich richt op online samenwerkend leren en online (peer)feedback. Louwerse gebruik ict om studenten een podium te bieden, te discussiëren, te reflecteren op elkaars en eigen werk, om samen te werken aan een groter geheel, kortom: om te groeien als professional. Ze heeft een Comenius Senior Fellowbeurs toegekend gekregen voor het project over online binding bij deeltijdstudenten.
Ga naar de bovenkant