Founder
œ Operation Education

Claire Boonstra

Claire Boonstra is oprichter van œ Operation Education, een stichting die voeding geeft aan de beweging gericht op de transformatie van het onderwijs. œ doet dit door het onderwijssysteem van vandaag te bevragen en de leersystemen van morgen te verkennen.

Claire heeft in haar leven in veel verschillende sectoren en in veel verschillende rollen gewerkt en heeft daarin veel ervaring opgedaan met het effect van onderwijs – van callcentermedewerker, ingenieur civiele techniek, manager bij KPN en Unilever tot internetpionier met haar techbedrijf Layar.

œ Operation Education ziet een grote ontkoppeling tussen wat mensen diep van binnen voelen, vinden en vaak ook weten wat ‘het goede’ is in het onderwijs, en hun handelen. Een groot deel van de activiteiten van œ zijn gericht op het bewust worden van die ontkoppeling (“minding the gap”) en het voeden van de dialoog over wat ‘het goede’ is in het onderwijs. De focus verplaatst de komende tijd meer naar “closing the gap” – het dichten van het gat tussen ‘het goede’ en het handelen van iedereen die beslissingen neemt over onderwijs.

Claire is tevens één van de Young Global Leaders van het World Economic Forum, was in 2011 mediavrouw van het jaar en stond als mede-oprichter van technologiebedrijf Layar jarenlang in diverse lijsten van ‘most influential women in technology’.

Sessiearchief

Geen sessies gevonden.

Ga naar de bovenkant