Afdelingsleider
Almeerse Scholengroep (ASG)

Karel Hermans

Als docent natuurkunde gestart op een Middenschool. Naast coördinerende rollen in het onderwijs heb ik als trainer bij het voormalige APS gewerkt. Op het Helen Parkhurst, Daltonschool voor mavo-havo-vwo te Almere heb ik als afdelingsleider ervaring opgedaan in het onderwijsmanagement. In het bestuur van TheCrowd en de iScholengroep heb ik mij bemoeid met de autonome professionalisering van docenten. Mijn ervaring met onderwijsmanagement heb ik in de periode 2015 – 2018 onderbouwd met een Masters of Arts bij de NSO-CNA oa met een onderzoek naar de kwaliteit van schoolidentiteit.

 

Expertise: Identiteit

Sessiearchief

Omschrijving

Elke school vertelt zijn verhaal op voorlichtingen om nieuwe leerlingen te winnen. Vaak zit er spanning in die verhalen met dat wat medewerkers en leerlingen in school, in het bijzonder tijdens lessen, meemaken. Die spanning vertelt iets over de kwaliteit van de schoolidentiteit. Hoe kan je de kwaliteit van je identiteit verbeteren?
In deze workshop ervaren deelnemers hoe je identiteit kunt vangen door het uitvoeren van een paar opdrachten. Opdrachten die uitgevoerd worden in de dagelijkse gang van zaken op een school, in en buiten de les. Aan de hand van de leergeschiedenis van de school van de presentator gaan deelnemers met elkaar in gesprek over de kwaliteit van de identiteit van die school.
Deelnemers nemen op deze praktische wijze kennis met het onderzoek ‘De kwaliteit van een dalton identiteit verbeteren’ en worden in de gelegenheid gesteld om met eenvoudige interventies zelf op hun school aan de slag te gaan om de kwaliteit van hun schoolidentiteit te verbeteren.

Ga naar de bovenkant