Maaike Radix
bestuurslid BAB, leerkracht so en beleidsmedewerker onderwijs
NRO, BAB en de Herman Broerenstichting

Maaike Radix

Maaike Radix is leerkracht in het speciaal onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen. Hierbij geeft ze voornamelijk les aan leerlingen in een onderwijs-zorggroep. Daarnaast heeft zij haar master onderwijswetenschappen aan de universiteit Utrecht behaald en werkt ze op 2 scholen binnen haar stichting als beleidsmedewerker onderwijs. Ook is Maaike vicevoorzitter bij de Beroepsvereniging Academici Basisonderwijs (BAB) en lid van de kennisbenuttingsraad van het NRO.

Expertise: speciaal onderwijs, onderwijsbeleid

Sessiearchief

,

Omschrijving

Het Takenpalet academische leerkrachten geeft inzicht in welke aanvullende taken een academisch opgeleide leerkracht kan vervullen. Een handig hulpmiddel om het gesprek tussen de academische leraar en de schoolleider te stimuleren. Academische leraren zijn in de eerste plaats leraren, maar kunnen daarnaast aanvullende of andere vaardigheden de school in brengen. Hiermee kunnen ze verschillende taken vervullen, zowel tijdens het lesgeven als daarbuiten. Bijvoorbeeld als coach, (ortho)pedagoog of onderzoeker.

In deze sessie laten Lotte Henrichs en Maaike Radix zien hoe je een door en voor leraren ontwikkelde infographic kan inzetten bij een gesprek tussen de academische leraar en de schoolleider of bestuurder. Het takenpalet biedt hierbij een gebruiksvriendelijk overzicht van de verschillende, aanvullende taken die mogelijk zijn binnen en buiten de klas.

Downloads

Ga naar de bovenkant