Onderzoeker en nascholer
Het Expertisecentrum voor Effectief Leren (ExCEL) aan de Thomas More Hogeschool in Antwerpen.

Stefan De Clerck

Na een carrière van net geen 20 jaar voor de klas liet Stefan de klas achter zich om. Gewapend met een masterdiploma Opleidings- en Onderwijswetenschappen aan de Universiteit Antwerpen trok hij Vlaanderen door om nascholing te geven rond didactiek, rekenonderwijs en begrijpend lezen. Nu werkt hij bij ExCEL mee aan onderzoek rond effectief leesonderwijs. Daarnaast werkt hij ook mee aan het professionaliseren van leerkrachten basisonderwijs in Vlaanderen en Nederland.

Expertise: Basisonderwijs

Sessiearchief

Omschrijving

In deze sessie bekijken we hoe de leerkracht rekenonderwijs effectiever maakt en leerwinst vergroot door in te zetten op een aantal zaken: een duidelijk lesplan met heldere doelen, geleidelijk overdragen van verantwoordelijkheid, dagdagelijks automatiseren en kennis over hoe je alle rekenaars doet groeien. De leerkracht brengt als expert de nieuwe leerstof aan en begeleidt de leerlingen tot ze in staat zijn om deze leerstof zelfstandig te verwerken.

We vertrekken vanuit het boek “Effectief Rekenonderwijs op de basisschool” en koppelen theorie aan ervaringen uit de eigen klaspraktijk.

Downloads

Ga naar de bovenkant