Leerkracht vo, Teacherleader
Commanderij College Gemert (Onderwijsgroep Oost-Brabant)

Teun Kuipers

Ik ben al meer dan 18 jaar docent Kunst en Cultuur in het voortgezet onderwijs. Op mijn huidige school geef ik, naast les aan onder- en bovenbouw klassen, leiding aan de sectie Beeldende Vorming en Kunstvakken en ben ik als Expertleraar mede verantwoordelijk voor een kwaliteitsverbetering van het onderwijs. Ik geef leiding aan het traject Formatief Handelen, waarin ik secties coach en train, en ik ondersteun de schoolleiding bij het ontwikkelen van een koers, een beleid en acties die zich richten op het creëren van een lerende cultuur in de school. Het hebben van een zo breed mogelijke kennis van deze onderwerpen vind ik heel erg belangrijk.

Sessiearchief

Omschrijving

Een sessie over de obstakels die het leren van schoolleiders, leraren en teams in de weg staan.

Werk je met mensen dan is het belangrijk om te weten hoe de mens werkt. Dat geldt ook voor het onderwijs.
Deze sessie is bedoeld voor iedereen die (alleen of samen met collega’s) werkt aan het verbeteren van het onderwijs. Aan de basis van deze presentatie ligt het werk van Dr. Steven Katz (cognitief psycholoog en verbonden aan het Ontario Institute for Studies in Education (OISE)) en meer specifiek het boek Intentional Interruption – Breaking Down Learning Barriers to Transform Professional Practice.

Ons brein werpt, zonder dat wij hier ons bewust van zijn, hindernissen op die ons denken en leren in de weg staan. Dit noemt Katz leerhindernissen. Door je bewust te zijn van deze obstakels en ze te herkennen, kan je ze omzeilen en verbeter je het leren over- en ontwikkelen van – je eigen lespraktijk of die van je team.

Downloads

Ga naar de bovenkant