Eline van Haarlem

interim schoolleider nieuwkomersonderwijs, zzp’er

Evenement

MATERIALEN

2022

De researchED NL Podcast met Eline van Haarlem een gesprek over wat je wel en niet moet doen in het nieuwkomersonderwijs

SESSIE

Er is geen huidige sessie.

SESSIEARCHIEF

Onderwijs aan nieuwkomers. Hoe dan?!

Hoe geef ik een goede woordenschatles, zodat de woorden beklijven?
EDI in de rekenles…interessant. Maar hoe doe ik dat met 14 leerlingen en 12 verschillende niveaus?
Moet ik echt wat met traumasensitief onderwijs? Ik ben toch geen therapeut?
Ik heb 28 leerlingen in mijn groep 6 en ik nu krijg ik er een tweedejaars nieuwkomer bij die op begin groep 4 niveau werkt. Hoe dan?!

In deze workshop laat ik zien hoe de huidige inzichten uit het reguliere onderwijs en de cognitieve psychologie vertaald kunnen worden naar het nieuwkomersonderwijs. Praktische handvatten voor de leerkracht. Of je nu één nieuwkomer in je groep hebt of een hele klas vol.

BIO

Niet gehinderd door enige kennis begon Eline van Haarlem in 2010 een opvangklas voor nieuwkomers. Met vallen en opstaan heeft ze zich het nieuwkomersonderwijs eigen gemaakt. Steeds proberend vakliteratuur uit het reguliere onderwijs te vertalen naar de dagelijkse praktijk van het nieuwkomersonderwijs. Eline geeft teambrede workshops of kijkt op verzoek mee in een groep en geeft tips aan individuele leerkrachten. Sinds een paar jaar is ze werkzaam als interim schoolleider in het nieuwkomersonderwijs.