Erinn Niezing

Leerkracht basisonderwijs, Optimus

Evenement

  MATERIALEN

  Video: Differentiëren voor gelijke kansen

  Arnhem/Nijmegen 2020

  Downloads

  PowerPoint-presentatie Eddie Denessen & Erin Niezing rED Arnhem/Nijmegen 2020

  SESSIE ARCHIEF

  Differentiëren voor gelijke kansen

  Samen met Eddie Denessen

  In deze workshop gaan we in op theorie en onderzoek over de kansenongelijkheid die we mogelijk in ons onderwijs creëren. Om alle leerlingen gelijke kansen te geven, wordt van leerkrachten verwacht dat ze rekening houden met de verschillen tussen leerlingen. Een veelvoorkomende manier waarop wij dat doen is door te differentiëren in niveaugroepen. Dit kan de kansen verbeteren, maar het kan ook juist de ongelijkheid vergroten, zeker als leerlingen van zichzelf gaan denken: “Ik kan het toch niet.”
  Ook laten we in deze workshop zien hoe er op een andere manier rekening gehouden kan worden met de verschillende niveaus zonder dat leerlingen bij voorbaat al denken dat ze het niet kunnen. We gaan er in de workshop actief mee aan de slag, zodat u in uw eigen onderwijspraktijk meer gelijke kansen kan bieden.

  BIO

  Erinn Niezing heeft in 2016 de Academische Lerarenopleiding voor Primair Onderwijs afgerond en is daarna aan de master Onderwijswetenschappen aan de Radboud Universiteit begonnen. Deze heeft zij in 2018 afgerond. Als afstudeeronderzoek heeft zij onderzoek gedaan naar hoe leerkrachten differentiëren in niveaugroepen tijdens rekenlessen. Dit onderzoek heeft zij bij Eddie Denessen gedaan.

  Nadat Erinn tijdens haar master verschillende langdurige vervangingen heeft gedaan in het basisonderwijs, staat zij nu voor het tweede jaar fulltime voor een bovenbouwgroep. De diverse inzichten die zij tijdens haar opleiding op heeft gedaan probeert zij nu toe te passen in de klas.

  Meer researchED direct naar je inbox?

  Blijf op de hoogte van onder andere sprekers, workshops, ticketverkoop en nieuwe blogposts.

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.