Geert De Meyer

Docent / Onderzoeker, Arteveldehogeschool

Evenement

MATERIALEN

Nog geen materialen beschikbaar.

SESSIE

Er is geen huidige sessie.

SESSIE ARCHIEF

Wat heeft onderwijs nu nodig? – Eén jaar Teacher Tapp Vlaanderen

“Wat heeft onderwijs nu nodig?”; deze vraag werd voorgelegd aan de gebruikers van de gratis onderwijsapp Teacher Tapp Vlaanderen. Via deze app wordt dagelijks de stem van bijna 2000 Vlaamse leraren gehoord.

Aan onderwijspersoneel van kleuteronderwijs tot hoger onderwijs, van leraars tot ondersteuners, werd gevraagd wat zij nodig hebben om hun/ons onderwijs beter te maken. In deze sessie geven we een overzicht van resultaten en bevindingen, en gaan we hier dieper op in in gesprek met de deelnemers van de sessie. We staan ook stil bij wat één jaar Teacher Tapp allemaal teweeg heeft gebracht.

Deze sessie werd gegeven door Sarah Thys, Geert De Meyer en Stéphanie Vanderheeren.

BIO

Na een carrière voor de klas als leraar Engels en Nederlands is Geert ondertussen ruim 10 jaar onderzoeker, docent Engels en stagebegeleider aan de hogeschool. Als onderzoeker deed hij o.a. onderzoek naar hoe(veel) Engels jonge kinderen leren. Hij ontwikkelde mee aan StarttoetsEngels.be, een gratis gevalideerde diagnostische toets Engels voor de eerste graad van het middelbaar onderwijs. Verder heeft hij een grote interesse voor evaluatie (bijvoorbeeld d.m.v. ankerteksten) en geeft hij taalinitiatie Engels onder de noemer #EarlyEnglishWaregem. Hij staat mee aan de wieg van Teacher Tapp Vlaanderen, want opgroeiend in een onderwijsnest is Geert allergisch aan gemeenplaatsen over “het onderwijs”.