Wat heeft onderwijs nu nodig? - Eén jaar Teacher Tapp Vlaanderen

Sarah Thys
Geert De Meyer
Stéphanie Vanderheeren

Omschrijving

“Wat heeft onderwijs nu nodig?”; deze vraag werd voorgelegd aan de gebruikers van de gratis onderwijsapp Teacher Tapp Vlaanderen. Via deze app wordt dagelijks de stem van bijna 2000 Vlaamse leraren gehoord.

Aan onderwijspersoneel van kleuteronderwijs tot hoger onderwijs, van leraars tot ondersteuners, werd gevraagd wat zij nodig hebben om hun/ons onderwijs beter te maken. In deze sessie geven we een overzicht van resultaten en bevindingen, en gaan we hier dieper op in in gesprek met de deelnemers van de sessie. We staan ook stil bij wat één jaar Teacher Tapp allemaal teweeg heeft gebracht.

Downloads

Preview

Docent / Onderzoeker
Arteveldehogeschool

Dr. Sarah Thys is onderzoeker, docent en stagebegeleider aan de Arteveldehogeschool. Als onderzoeker is ze betrokken bij verschillende projecten binnen het thema brede school en bij Teacher Tapp Vlaanderen. Voor haar opdracht bij Arteveldehogeschool was ze aan de Universiteit Gent betrokken in een SBO-project over ongelijkheid in de overgang van basis naar secundair onderwijs (genaamd Transbaso). Als docent gaf ze les in het vak Global Awareness, waar thema’s als sociale ongelijkheid in het onderwijs en duurzaamheidseducatie aan bod komen.

 

 

Docent / Onderzoeker
Arteveldehogeschool

Na een carrière voor de klas als leraar Engels en Nederlands is Geert ondertussen ruim 10 jaar onderzoeker, docent Engels en stagebegeleider aan de hogeschool. Als onderzoeker deed hij o.a. onderzoek naar hoe(veel) Engels jonge kinderen leren. Hij ontwikkelde mee aan StarttoetsEngels.be, een gratis gevalideerde diagnostische toets Engels voor de eerste graad van het middelbaar onderwijs. Verder heeft hij een grote interesse voor evaluatie (bijvoorbeeld d.m.v. ankerteksten) en geeft hij taalinitiatie Engels onder de noemer #EarlyEnglishWaregem. Hij staat mee aan de wieg van Teacher Tapp Vlaanderen, want opgroeiend in een onderwijsnest is Geert allergisch aan gemeenplaatsen over “het onderwijs”.

Sinds 2022 werkt Geert als onderzoeker aan Universiteit Gent.

 

 

Docent / Onderzoeker
Arteveldehogeschool

Stéphanie Vanderheeren is van opleiding leerkracht lager onderwijs, maatschappelijk werker, en master educatieve studies waar ze haar masterproef deed rond inclusief hoger onderwijs. Ze werkt bijna 10 jaar als docent aan de lerarenopleiding lager onderwijs, en geeft daar les in pedagogische en coachende vakken, alsook stagebegeleiding. Ze deed enkele maanden vrijwilligerswerk in Fiji waar ze als onderzoeker deel uitmaakte van een haaienconservatieproject.
Sinds 2021 is Stéphanie betrokken bij Teacher Tapp Vlaanderen.

Ga naar de bovenkant