Hans Pollen

Directeur ACT!

Evenement

  MATERIALEN

  Video: Interview met Hans Pollen & Jan Tishauser

  Amsterdam 2020

  SESSIE

  Er is geen huidige sessie

  SESSIE ARCHIEF

  Jan Tishauser interviewt Hans Pollen voor researchED Amsterdam 2020

  Thuiszitters en kwaliteit van passend onderwijs

  Met kennis van tot 500 thuiszitters casussen en actieve betrokkenheid van tientallen vastgelopen casussen is er zicht op enerzijds (combinaties van) oorzaken, tevens aard van complexe dilemma’s, alsmede een palet aan oplossingsrichtingen.
  Impliciete verwachtingen en opvattingen van ouders van leerlingen concurreren niet zelden met (impliciete) overtuigingen van docenten en management van scholen in het kader van passend onderwijs. Daarnaast brengen leerplichtambtenaren, (ortho)pedagogen en psychologen, Jeugd&Gezin ambtenaren, de schoolarts, de schoolmaatschappelijk werker, enz. hun eigen ‘professionele werktheorieën’ en werkprotocollen in. Indien deze keten samenwerkt, maar ouders van thuiszitters uitsluit, leidt dit tot verstrikkingen die vooral één verliezer kent: het kind!
  Wanneer is er nou sprake van passend onderwijs en passend aanbod? Is maatwerk voor elk kind de oplossing, zoals nu zelfs op basis van wetgeving mogelijk is gemaakt? Leidt dit tot overdifferentiatie of moet dit worden voorkomen vanwege argumenten van kansenongelijkheid?
  De presentatie bestaat uit korte inleidingen op stuurvragen, die deelnemers beantwoorden.
  Bij de afsluiting wordt behoefte aan professionalisering van passend onderwijs geduid.

  BIO

  Functies: leraar, onderwijsadviseur, opleidingsmanager, directeur, Programmamanagement min. OCW, internationale HRM-projecten, Curriculum designer (MBA voor educatie) directeur ACT!
  Studie: leerpsychologie/onderwijskunde, veranderkunde, organisatie simulaties, procesmanagement.

  Meer researchED direct naar je inbox?

  Blijf op de hoogte van onder andere sprekers, workshops, ticketverkoop en nieuwe blogposts.

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.