Maxine Herinx

Projectleider TerInfo, Universiteit Utrecht

Evenement

MATERIALEN

Presentatie bij de sessie “Hoe bespreek je terrorisme en politiek geweld in de klas”.

SESSIE

Er is geen huidige sessie.

SESSIEARCHIEF

Hoe bespreek je terrorisme en politiek geweld in de klas?

De avondklokrellen, de moord op Samuel Paty, complottheorieën, de herovering van Afghanistan door de Taliban… Leerlingen krijgen, vaak al op jonge leeftijd, veel mee van nieuws rondom terrorisme, politiek geweld en disruptieve momenten in het klaslokaal. Waarom is het belangrijk om zulke onderwerpen te bespreken met je klas? Wanneer is het beter om dat niet te doen? En wat doet zo’n gesprek met leerlingen? In deze sessie van TerInfo gaan we in op deze en andere vragen. We geven een inkijk in onze historiserende methode en het belang van multiperspectiviteit, delen inzichten uit eerder onderzoek en vertellen op welke manier we ons eigen onderzoek inrichten.

TerInfo is een project van de Universiteit Utrecht, opgericht door professor Beatrice de Graaf, om docenten te ondersteunen bij het bespreken van terrorisme, politiek geweld en disruptieve gebeurtenissen in de klas.

Deze sessie wordt gegeven door Maxine Herinx en Mila Bammens.

video
play-rounded-fill

BIO

Na een interdisciplinaire studie ging Maxine aan de slag in de educatieve sector. Daar zet zij zich in om de actualiteit en maatschappelijke thema’s het klaslokaal in te krijgen, op een creatieve en aansprekende manier. Om leerlingen bewust te maken van wat er speelt in de samenleving, en om ze te laten zien dat het nieuws van alledag in een context past. Sinds maart 2021 werkt Maxine als projectleider bij TerInfo, een project van de Universiteit Utrecht. Daarvoor schreef en dacht ze mee aan diverse lesmaterialen rondom burgerschap, levensbeschouwing en vakoverstijgende methodes.