Kennismakelaar en lector
NRO Kennisrotonde

Niek van den Berg

Niek is als kennismakelaar bij de Kennisrotonde vooral bezig met gesprekken met onderwijsprofessionals, literatuuronderzoek om antwoorden op hun vragen uit te werken, en interne reviews van concept-antwoorden van de Kennisrotonde. Niek doet dit vanuit haar eigen bedrijf Strix Aluco – onderzoek & innovatie. Daarnaast is ze lector Grenspraktijken van opleiders en onderzoekers (Aeres Hogeschool Wageningen).

Expertise: Onderwijsonderzoek en Innovatie

Sessiearchief

,

Omschrijving

Deze sessie zal jammer genoeg niet doorgaan op 11 maart 2023.

Je ziet iets gebeuren in je school en krijgt een innovatie- en onderzoekidee. Een team of een leidinggevende komt bij je met ‘kunnen we hier eens samen naar kijken? Misschien kunnen we er eens onderzoek naar doen.’
Hoe pak je dat soort ideeën en vragen op? Hoe kom je tot de kern van een vraagstuk? Hoe verdiep je je inhoudelijk? En hoe houd je iedereen aangehaakt zodat het onderzoek ook van betekenis is voor het onderwijs?

In deze masterclass van NRO ga je actief met dit soort vragen aan de slag. Je benut elkaars expertise en krijgt concrete tips van Niek van den Berg (onder andere kennismakelaar bij de Kennisrotonde en lector Grenspraktijken bij AHW), en Simone Barneveld (communicatieadviseur bij de Kennisrotonde). Samen leren we meer over hoe je vraagstukken boven water haalt, je er verder in verdiept en een vervolgplan maakt.

,

Omschrijving

Je ziet iets gebeuren in je school en krijgt een innovatie- en onderzoeksidee. Je wilt zelf (flankerend) onderzoek doen of iemand daarvoor inschakelen. Hoe ga je met dat soort ideeën en vragen aan de slag? Hoe kom je tot de kern van een vraagstuk? Hoe verdiep je je inhoudelijk bij je eerste verkenningen? En hoe houd je iedereen aangehaakt zodat het onderzoek ook van betekenis is voor het onderwijs?
In deze masterclass (2×40 minuten) gaan de deelnemers actief met dit soort vragen aan de slag. Ze benutten elkaars expertise en krijgen concrete tips van Niek van den Berg (onder andere kennismakelaar bij de Kennisrotonde van NRO en lector Grenspraktijken bij Aeres Hogeschool Wageningen). Samen leren we meer over hoe je vraagstukken boven water haalt, je er verder in verdiept, en een vervolgplan maakt. Van belang voor iedereen die slim en goed onderzoek wil inzetten!

Downloads

Ga naar de bovenkant