Mila Bammens

Onderzoekscoördinator TerInfo, Universiteit Utrecht

Evenement

MATERIALEN

Presentatie bij de sessie “Hoe bespreek je terrorisme en politiek geweld in de klas”.


SESSIE

Er is geen huidige sessie.

SESSIEARCHIEF

Hoe bespreek je terrorisme en politiek geweld in de klas?

De avondklokrellen, de moord op Samuel Paty, complottheorieën, de herovering van Afghanistan door de Taliban… Leerlingen krijgen, vaak al op jonge leeftijd, veel mee van nieuws rondom terrorisme, politiek geweld en disruptieve momenten in het klaslokaal. Waarom is het belangrijk om zulke onderwerpen te bespreken met je klas? Wanneer is het beter om dat niet te doen? En wat doet zo’n gesprek met leerlingen? In deze sessie van TerInfo gaan we in op deze en andere vragen. We geven een inkijk in onze historiserende methode en het belang van multiperspectiviteit, delen inzichten uit eerder onderzoek en vertellen op welke manier we ons eigen onderzoek inrichten.

TerInfo is een project van de Universiteit Utrecht, opgericht door professor Beatrice de Graaf, om docenten te ondersteunen bij het bespreken van terrorisme, politiek geweld en disruptieve gebeurtenissen in de klas.

Deze sessie wordt gegeven door Maxine Herinx en Mila Bammens.

video
play-rounded-fill

BIO

Na het behalen van haar Bsc. Culturele Antropologie volgde Mila de Master Social Policy & Public Health. Tijdens deze Master liep ze stage bij TerInfo (een project van de Universiteit Utrecht om docenten in het PO, VO en mbo te ondersteunen bij het bespreken van terrorisme, politiek geweld en disruptieve gebeurtenissen in de klas) en deed ze onderzoek naar het online discussiebord 4chan. Deze stage beviel haar goed dat ze is gaan werken bij TerInfo als onderzoekscoördinator.