Nynke Wiekenkamp

Docent, onderzoeker, Hogeschool Leiden

Evenement

  MATERIALEN

  Online peer feedback – Anne van den Bos, Nynke Wiekenkamp

  Powerpoint presentatie researchED Nederland 2020

  SESSIE

  Er is geen huidige sessie

  SESSIE ARCHIEF

  Online peer feedback

  Anne van den Bos & Nynke Wiekenkamp

  Peer feedback is een krachtig instrument dat grote impact kan hebben op het leerproces. Studenten leren niet alleen van het ontvangen, maar juist ook van het geven van feedback. Bovendien zorg het ervoor dat studenten minstens twee keer bewust op hun eigen werk focussen, tijdens het schrijven/maken en bij het doorvoeren van verbeteringen naar aanleiding van de peer feedbacksessie.

  Aangezien studenten tegenwoordig vrijwel allemaal met een laptop in de klas zitten, is het mogelijk om peer feedbacksessies online te organiseren. Dit geeft de docent een scala aan mogelijkheden. In deze sessie bespreken we wat er bekend is over online peer feedback in het (schrijf)onderwijs, waar de uitdagingen liggen en waar nog onderzoek naar wordt gedaan.

  BIO

  Nynke heeft onderzoek gedaan naar leerprocessen tussen sociale partners en centrale overheid. Zij onderzoekt nu samen met Anne van den Bos de leereffecten van online peer feedback. Verder is zij verbonden als onderzoeker aan het lectoraat Diversiteit waar zij onderzoek doet naar hoe communicatie kan bijdragen aan de samenwerkingsbereidheid en hoe mensen in verbinding komen en blijven. Ook ontwikkelt ze een diversiteitsscan voor organisaties.
  Naast onderzoeker is Nynke docent bij de opleiding Communicatie. Zij begeleidt stagiairs en afstudeerders en coacht studenten. Voorheen was ze als docent en onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en de Radboud Universiteit Nijmegen.

  Meer researchED direct naar je inbox?

  Blijf op de hoogte van onder andere sprekers, workshops, ticketverkoop en nieuwe blogposts.

  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.