Project omschrijving

Stijn Vanhoof

Stafmedewerker onderwijsontwikkeling, Karel de Grote Hogeschool

Evenement

België 2021
Huidige sessie
Sessie archief
bio

MATERIALEN

Nog geen materialen beschikbaar.

SESSIE

“Ik begrijp niet wat er verwacht wordt, mevrouw.” Goede feedback begint bij heldere kwaliteitsverwachtingen

“Wat is er nodig om voldoende, goed of uitstekend te scoren?” Hoe complexer de taak, hoe moeilijker om dit duidelijk te maken. Rubrics en criterialijsten kunnen helpen, maar leerlingen lijken ze vaak anders te interpreteren dan je bedoelt. Nochtans, wanneer de kwaliteitsverwachtingen niet duidelijk zijn, schiet feedback zijn doel voorbij. Zie het als een communicatiestoornis. Jammer van al je harde werk!

In deze sessie word je aan het denken gezet over theorie en praktijk van kwaliteitsverwachtingen en feedback. Je ontdekt hoe je kwaliteitsverwachtingen echt tastbaar kan maken. Leerlingen actief laten werken met voorbeelden is hierbij essentieel. Verschillende mogelijke werkvormen komen aan bod.

Deze sessie wordt gegeven door Stijn Vanhoof en Geert Speltincx.

SESSIE ARCHIEF

Er staan nog geen sessies in het archief.

BIO

Stijn verzorgt bij KdG Hogeschool Antwerpen professionalisering voor docenten en is nascholer voor alle onderwijsniveaus. Zijn interesses liggen bij feedback, toetsing en gespreksvaardigheden. Voorheen was hij leraar in het secundair onderwijs en praktijklector in de specifieke lerarenopleiding gedragswetenschappen. Zie ook www.feedbackindeklas.be

Meer researchED direct naar je inbox?

Blijf op de hoogte over onder andere sprekers, workshops, ticketverkoop en nieuwe blogposts.