Project omschrijving

Stijn Vanhoof

Docent, Karel de Grote Hogeschool Antwerpen

Evenement

SESSIE

“Ik begrijp niet wat er verwacht wordt, mevrouw.” Goede feedback begint bij heldere kwaliteitsverwachtingen.

“Wat is er nodig om voldoende, goed of uitstekend te scoren?” Hoe complexer de taak, hoe moeilijker om dit duidelijk te maken. Rubrics en criterialijsten kunnen helpen, maar leerlingen lijken ze vaak anders te interpreteren dan je bedoelt. Nochtans, wanneer de kwaliteitsverwachtingen niet duidelijk zijn, schiet feedback zijn doel voorbij. Zie het als een communicatiestoornis. Jammer van al je harde werk!

In deze sessie word je aan het denken gezet over theorie en praktijk van kwaliteitsverwachtingen en feedback. Je ontdekt hoe je kwaliteitsverwachtingen echt tastbaar kan maken. Leerlingen actief laten werken met voorbeelden is hierbij essentieel. Verschillende mogelijke werkvormen komen aan bod.

BIO

Stijn Vanhoof begeleidt docenten en leraren bij het vormgeven van hun onderwijspraktijk. Zijn specialisaties zijn feedback, toetsing en coachingsvaardigheden. Hij staat voor samen werken aan sterk, gefundeerd onderwijs en dit altijd met aandacht voor het leren én welzijn van leerlingen. Hij was tot juni 2017 leraar in het secundair onderwijs en praktijklector in de specifieke lerarenopleiding gedragswetenschappen. Momenteel werkt hij als medewerker professionalisering bij Karel de Grote Hogeschool. Meer info: www.lerenenmeten.be

ARCHIEF

MATERIALEN

Nog geen materialen beschikbaar

Meer researchED direct naar je inbox?

Blijf op de hoogte over onder andere sprekers, workshops, ticket verkoop en nieuwe blog posts.