Stijn Vanhoof

Stafmedewerker onderwijsontwikkeling, Karel de Grote Hogeschool

Evenement

MATERIALEN

Nog geen materialen beschikbaar.

SESSIE

Er is geen huidige sessie.

SESSIE ARCHIEF

“Ik begrijp niet wat er verwacht wordt, mevrouw.” Goede feedback begint bij heldere kwaliteitsverwachtingen

“Wat is er nodig om voldoende, goed of uitstekend te scoren?” Hoe complexer de taak, hoe moeilijker om dit duidelijk te maken. Rubrics en criterialijsten kunnen helpen, maar leerlingen lijken ze vaak anders te interpreteren dan je bedoelt. Nochtans, wanneer de kwaliteitsverwachtingen niet duidelijk zijn, schiet feedback zijn doel voorbij. Zie het als een communicatiestoornis. Jammer van al je harde werk!

In deze sessie word je aan het denken gezet over theorie en praktijk van kwaliteitsverwachtingen en feedback. Je ontdekt hoe je kwaliteitsverwachtingen echt tastbaar kan maken. Leerlingen actief laten werken met voorbeelden is hierbij essentieel. Verschillende mogelijke werkvormen komen aan bod.

Deze sessie werd gegeven door Stijn Vanhoof en Geert Speltincx.

BIO

Stijn verzorgt bij KdG Hogeschool Antwerpen professionalisering voor docenten en is nascholer voor alle onderwijsniveaus. Zijn interesses liggen bij feedback, toetsing en gespreksvaardigheden. Voorheen was hij leraar in het secundair onderwijs en praktijklector in de specifieke lerarenopleiding gedragswetenschappen. Zie ook www.feedbackindeklas.be

Meer researchED direct naar je inbox?

Blijf op de hoogte van onder andere sprekers, workshops, ticketverkoop en nieuwe blogposts.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.