Hoe versterk je jouw leerplan met online audio & video?

Hoe zorgen we ervoor dat leraren zo goed mogelijk het beste lesmateriaal kunnen vinden? Tijdens het Zoektermenlab op de regionale researchED van 5 oktober organiseert het programma Impuls Open Leermateriaal in samenwerking met Beeld & Geluid een HACKATHON. Hierin gaan leraren op zoek naar audio- en videomateriaal om hun lessen te verrijken. Welke fragmenten zijn relevant voor hun vak, thema of casus?

Met de hackathon willen we audio- en videomateriaal van Beeld & Geluid op het gebied van bijvoorbeeld de profielen ‘geschiedenis en aardrijkskunde’ of ‘natuur, leven en techniek’ beter doorzoekbaar maken. Dat doen we door de metadata van fragmenten te verrijken met zoektermen en onderwijsbegrippen. Ook maken we speciale lijsten met materiaal, zodat leraren die gemakkelijk kunnen toepassen in de klas.

Voor de hackathon zijn we op zoek naar teams van docenten met een specifieke achtergrond: vakgroepen bijvoorbeeld, of teams uit het voortgezet (speciaal) onderwijs.

Deelnemen? Meld je aan via opschool@beeldengeluid.nl, dan helpen we je graag met het formuleren van een casus.Kun je nu niet meedoen, maar ben je wel geïnteresseerd in een Zoektermenlab? Loop dan op 5 oktober gerust binnen, dan vertellen we je graag meer over de mogelijkheden.